VirtualBox sistemi ISO'ya çevrilebilir mi?

umix353

Kilopat
Merhaba

VirtualBox'ta CentOS yükledim ve yazdığım script vb. ile bir programın çalışmasını sağladım. Başlangıçtan itibaren yüklenen programlar ayarlar vb. bayağı uğraştırıcı. 2-3 günümü aldı.

Bu işletim sistemini ISO olarak elde edebilir miyim? Hiç böyle bir şey denediniz mi?

Bir tane USB belleğe clonezilla yazdırıp sanal makineye USB'yi ekleyin. Daha sonra sanal makineyi USB üzerinden boot edip sistemin yedeğini alın. ISO dosyası alma kısmı için farklı işlemler gerekiyor. O işlemler hakkında bir bilgim yok. Ama sistem yedeğini bu şekilde alabilirsiniz.

İndirirken ISO olarak indirmeyi unutmayın.

Screenshot from 2022-07-17 22-04-24.png

Bir tane USB belleğe clonezilla yazdırıp sanal makineye USB'yi ekleyin. Daha sonra sanal makineyi USB üzerinden boot edip sistemin yedeğini alın. ISO dosyası alma kısmı için farklı işlemler gerekiyor. O işlemler hakkında bir bilgim yok. Ama sistem yedeğini bu şekilde alabilirsiniz.

İndirirken ISO olarak indirmeyi unutmayın.

Eki Görüntüle 1454450
Teşekkürler, peki bu sistemi daha büyük diskli bir cihaza yüklesem olur mu?

Clonezilla ile yedek aldıktan sonra başka bir bilgisayara yine USB ile açıp ektaracağım değil mi?

Clonezilla ile yedek aldıktan sonra başka bir bilgisayarda USB'den başlatınca sanırım alınan yedek işletim sistemi GRUB ekranında görünüyor. Pek bir deneyimim olmadı Clonezilla ile. İnternet üzerinden araştırsanız iyi olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı