VirtualBox üzerindeki virüs ana bilgisayardan engelleniyor

467199

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar KMSpico adlı yazılımı merak etmiştim. Normalde virüs olduğunu ve Defender'in uyarı verdiğini biliyorum. Sanal makinede merakımdan deneyim dedim. Sonra ana bilgisayarım uyarı verdi müdahale etti diye. Tehdit kısmında da KMS gibi şeyler yazıyordu ve VirtualBox yazılımını gösteriyordu. Sizce bu ikisi neden çakıştı?

Son düzenleyen: Moderatör:
KMS virüs değil fakat kullanılmasını önermiyoruz tabi ki. Sorunuza gelecek olursak sanal makineden ana bilgisayara veri sızmaz. Programı ana bilgisayarda açmanız gerekmiyor, zip olarak bile görse virüs görür.

KMS bir servis zaten. KMSpico ise bu sistemi kullanarak kendilerine göre "yasal" olarak Windows'a sürekli 180 günlük deneme sürümü oluşturup bittiğinde tekrar deneme sürümü başlatır. Orijinal KMSpico sitesi kapandı şu an internette KMSpico diye gezenlerin %99'u virüs bazıları çalışssa da asıl ürün sen oluyorsun her türlü.
Soruya gelirsek eğer sanal makineden çok düşük ihtimal de olsa bir ayar yüzünden ana makineye sicrayabilir ama çok düşük ihtimal.

Tamam teşekkürler. Sanırım Defender ağ yoluyla bulup engellemiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…