VirtualBox virüs test etme

hall.00

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Intel(R) Core(TM) İ7-9750H CPU @ 2.60Hz 16GB Bellek
OMEN by HP Laptop 15-dc1xxx
Merhaba. Ben VirtualBox üzerinden virüs test etmek istiyorum fakat PC'ye geçmemesi için ne yapmam lazım?
Yani PC ile tüm bağlantısı kesilsin istiyorum.

Hocamın dediği gibi dosya paylaşımı kapatıp virüsü yükledikten sonra bağlantıyı keserseniz bir sorun olmaz. Gerçi ne virüs yükleyeceğinize bağlı. Bazı virüsler 3-4 sanal makinenin üstünden erişebiliyor bilgisayara. Dikkatli olmak lazım.

Bilgisayarın mı sanal makinenin mi?

Sanal galiba öyle biliyorum.

Fileshare kapalıysa sorun olmaz.

Fileshare nasıl kapanıyor hocam?

Hocamın dediği gibi dosya paylaşımı kapatıp virüsü yükledikten sonra bağlantıyı keserseniz bir sorun olmaz. Gerçi ne virüs yükleyeceğinize bağlı. Bazı virüsler 3-4 sanal makinenin üstünden erişebiliyor bilgisayara. Dikkatli olmak lazım.

Bonzi buddy MEMZ gibi virüslerden 3-4 makineye geçmiyor diye biliyorum ama.

Şundan bahsedeyim eğer bir sanal makine kurduysanız onun ayarlarına girip ağ yerine tıklayınız ve şu ayarı yapın benim Wi-Fi kartının adı: Wireless-n 2230 siz kendi Wi-Fi kartınızı seçiniz buradaki amaç virüsün ana makine IP'si ile değil kendi IP'si ile bağlanması ( kendisi yeni cihaz olarak Wi-Fi'ya bağlanır ) ama bağlanacağı Wi-Fi'de cihazlara bulaşabilir dikkat edin o yüzden PC ve mobil cihazlara Anti-Virüs ( internet Security olsun ) yükleyin aksi takdirde sorumluluk bana ağit değildir! ( sanal makineyi kurdunuz PC'ye de Anti-Virüs kurun internet Security olsun )

Dosya Ekleri

• ağ.PNG
    ağ.PNG
    24,9 KB · Görüntüleme: 54
Sanal galiba öyle biliyorum.

Fileshare nasıl kapanıyor hocam?

Bonzi buddy MEMZ gibi virüslerden 3-4 makineye geçmiyor diye biliyorum ama.

Ama petyadan geçiyordu galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı