Rehber VirtualBox'da MS-DOS 6.22 + Windows 3.1 Türkçe kurulum

Goktan Arslan

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Windows 3.1, 1992 yılında çıkmıştır. Windows'un adı Windows 3.1 ile duyulmuştur. Windows 3.1 aslında bağımsız bir işletim sistemi değil, MS-DOS'un şık bir arayüzüdür. Aşağıda MS-DOS 6.22 ve Windows 3.1 Türkçe nasıl VirtualBox'a kurulur, onu anlatacağım.

Sanal makinenizi oluşturun, oluştururken sabit disk kısmından var olan bir sanal sabit disk kullan deyin ve aşağıdaki linkteki boyutu 10 GB'a kadar artabilen değişken olarak ayrılmış sanal sabit diski seçin. Diskin içinde MS-DOS 6.22 ve Windows 3.1 Türkçe kuruludur. Ekstra bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Sadece komut satırına Win yazarsanız Windows açılacaktır. Ayanı zamanda diske dünyanın modern bilgisayarlar için tasarlanmış ilk oyunu olan Donkey.Bas oyununu ekledim. Bu oyun 1981 yılında çıkmış, Neil Konzen ve Bill Gates tarafından tasarlanmıştır.
Bir sorun yaşarsanız yoruma yazabilirsiniz.

Drive link: Windows 3.1.vdi

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk defa 1995'te tanışmıştım. Nostalji için deneyebilirim. Elimde bulunsun.

Az önce anneme gösterdim, kendisi bu işletim sistemini doğruladı. 90'lı yıllarda Lisede iken, bilişim bölümünde bunu kullanmışlar. Biraz tuhaf gelmiyor değil doğrusu.

Az önce anneme gösterdim, kendisi bu işletim sistemini doğruladı. 90'lı yıllarda lisede iken, bilişim bölümünde bunu kullanmışlar. Biraz tuhaf gelmiyor değil doğrusu.
O zamanlar bu vardı. Windows 95 bile her yerde yoktu. Sonuçta herkes Z Kuşağı değil.

Vay be eski günler 33 MHz'li 4 MB RAM belleği olan sistemlere kurardık bu sistemi tabii disket ile 1.44 MB bellekli disketler.

Bildiğim kadarıyla mousenin kullanıldığı ilk sistem bu olması lazım.

Vay be eski günler 33 MHz'li 4 MB RAM belleği olan sistemlere kurardık bu sistemi tabii disket ile 1.44 MB bellekli disketler.

Bildiğim kadarıyla mousenin kullanıldığı ilk sistem bu olması lazım.
Hayır. Daha eskileri de var.

Doğrudur hocam hatırlayamadım şimdi yaşlanmışız.
95 ile çağ atlamıştık resmen
Aynen öyle. 8 MB RAM ve 840 MB HDD ile gelen PC vardı okulda. Windows 95 ile gelmişti. 486 DX4 133 MHz.

Aynen öyle. 8 MB RAM ve 840 MB HDD ile gelen PC vardı okulda. Windows 95 ile gelmişti. 486 DX4 133 MHz.
Babamlarda ilk zamanlar 840 veya daha üstü HDD'lere yahu bunu nasıl dolduracağız diyorlarmış. Şimdi ise 1TB yetmiyor diyorlar. O zamanları yaşamadığım için pek fazla anlam veremeyeceğim. Çünkü ben Windows XP ile bilgisayar hayatına başlamış bir insanım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…