VirtualBox'ta 64-bit Versiyonların Olmaması

goldmobile

Megapat
Daha fazla  
VirtualBox ile 64-bit Windows kurmak istiyorum fakat sürüm seçiminde sadece 32-bit sürümler çıkıyor.

VirtualBox ile 64-bit Windows kurmak istiyorum fakat sürüm seçiminde sadece 32-bit sürümler çıkıyor.

Eki Görüntüle 220243
64 bit bir işletim sisteminin sanallaştırılarak çalışması 32 bit kadar kolay değildir. 64 bit İS yazılımsal olarak sanallaştırılamaz, donanımsal destek gerekir.

İşlemciniz 64 bit mi? Peki ya ana makinenizdeki Windows 64 bit mi? İşlemciniz sanallaştırma teknolojisi (virtualization technology) destekliyor mu? Bu ayar ana makinenizin (host) BIOS'undan etkinleştirilebilir. İşlemciniz Intel ise "VT-X", AMD ise "AMD-v" olarak geçebilir.

Bu soruların hepsine "evet" cevabı verilebiliyorsa 64 bit bir İS sanallaştırılabilir. Sanallaştırma teknolojisini etkinleştirmeden 64 bit Windows'u sanallaştıramayabilirsiniz, bu desteklenmiyor!

Resmi Kaynak

Teşekkür ederim dediğiniz gibi biosdan virtualization teknology enable yaptıktan sonra 64 bit seçeneği gözüktü. demek donanımlada alakalıymış.
İşlemcim ve işletim sistemim 64 bit.
Bir sorum benim işlemci 32 bit işletim sistemini desteklemiyor bu durumda virtual box da 32 iso kuramazmıyım?

32 bit desteklemediğini nereden öğrendiniz? İşlemcinizin modeli nedir? 64 biti destekleyen bir işlemci 32 biti de destekler. Zaten ilk mesajınızdaki fotoğrafta 32 bit İS seçenekleri var, onları seçip 32 bit ISO kurabilirsiniz (64 bit yerine).

(İmla düzenlemesi.)

Hp sordum bu bilgisayar 32 desteği yok dedi zaten kuramadım da 32 işletim sistemi
Virtual boxlada 32 kurunca kurulmuyor

Sent from my D5503 using Technopat mobile app

Hp sordum bu bilgisayar 32 desteği yok dedi zaten kuramadım da 32 işletim sistemi,
Virtualbox'la da 32 kurunca kurulmuyor.

Sent from my D5503 using Technopat mobile app
Çok tuhaf.. Neyse, siz 64 bit bir İS kurabilirsiniz, 32 bit yerine. Çalışıp çalışmadığını da bildirirseniz memnun olurum. (Eğer çalışmadıysa, Virtualbox'ın verebileceği hata mesajlarını vs. bildirirseniz sorununuz daha kolay çözülebilir.)

(İmla düzenlemesi)

Son düzenleme:
Sağolun sorunsuz kuruldu 64 bit
daha önce de denemiştim olmamışdı Virtual box da Android iso dosyasını kurmak o dosya da x86 olduğundan kurulmuyormuş demek. Neyse benim esas istediğim Android kurmak sorum 64 bit Android İSO dosyası varmı bulabilirmiyim?

Technopat'ın Virtualbox'ta x86 Android için hazırladığı eski bir kılavuz vardı, ancak x64 için iyi bir site bulamadım ne yazık ki. (Var ise büyük ihtimalle kurulabilir.)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…