VirtualBox'ta işletim sistemi başlatılamıyor

Mr.Everest

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx6600 i3 12100f 16gb ram
VirtualBox'u Windows 10 ISO dosyası her şey tamam fakat başlat dediğimde ekran gelip anında gidiyor, hata da vermiyor ve açılmıyor.

Dosya Ekleri

• resim_2023-02-26_211456186.png
    10,3 KB · Görüntüleme: 98
VirtualBox'u Windows 10 ISO dosyası her şey tamam fakat başlat dediğimde ekran gelip anında gidiyor, hata da vermiyor ve açılmıyor.

BIOS'tan sanallaştırmayı açmanız gerekiyor tabii bunun içinde işlemcinizin sanallaştırma desteklemesi gerekiyor.
Bunun için Görev Yöneticisi'ni açın ve işlemci kısmına gelin alt kısımda sanallaştırma yazıyor. Eğer orada devre dışı yazıyor ise BIOS'tan açmanız gerekiyor eğer yetersiz yazıyor ise işlemciniz sanallaştırma desteklemiyor demektir.

Devre dışı yazıyor nasıl açarım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Devre dışı yazıyor nasıl açarım?

BIOS'a girin şimdi tam hatırlamıyorum ama biraz kurcalarsanız bulursunuz.
CPU ayarları gibi bir yer olması lazım orada Intel virtualization Technology yazıyordur ona basıp enable yapın.
Bulamaz iseniz BIOS ana ekranının fotoğrafını atın biz yardımcı olalım.

Buldum sağol

Failed to load R0 module D:\/VMMR0.r0: The path is not clean of leading double slashes: 'D:\/VMMR0.r0' (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CL

Failed to load VMMR0.r0 (VERR_SUPLIB_PATH_NOT_CLEAN).

Sonuç Kodu:E_FAIL (0X80004005)
Bileşen:ConsoleWrap
Arayüz:IConsole {6ac83d89-6ee7-4e33-8ae6-b257b2e81be8}

şimdide bu hatayı alıyorum

Rica ederim rapor kısmından çözüm olarak raporlarsan sevinirim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam hepsini yaptım şimdi bir forumda kurulum aşamasında VirtualBox'u C: Diskine kurmamız gerektiğini söyleyen birini buldum onu deneyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…