VirtualBox'tan sisteme virüs bulaşabilir mi?

Arkadaşlar ben deney amaçlı VirtualBox'a virüs indirdim, hem de bayağı bir. İlk indirdiğim dosyada zaten 50 60 trojan falan vardı. Malware çöplüğüydü ortalık. Neyse işte ben elbette dosya paylaşımı özelliğini makine dosyası haricinde kapattım çünkü o kapanmıyordu. Herhangi bir virüs, ana PC'me bulaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar ben deney amaçlı VirtualBox'a virüs indirdim, hem de bayağı bir. İlk indirdiğim dosyada zaten 50 60 trojan falan vardı. Malware çöplüğüydü ortalık. Neyse işte ben elbette dosya paylaşımı özelliğini makine dosyası haricinde kapattım çünkü o kapanmıyordu. Herhangi bir virüs, ana PC'me bulaşabilir mi?
Bulaşmaz. Ben de denemiştim bir şey olmuyor merak etme ama önlem olarak virüs programı indirip daha da güvenli yapabilirsin. :)

Sanal makinenin disk dosyaları yalıtımlı olduğu için çok zor ihtimal. En ufak bir dosya bilgisayarınıza paylaşım ile girdiğinde virüs içeriyorsa ve bu virüs etkiliyse kötü sonuçları olabilir. Ama dediğim gibi, çok zor bir ihtimal.

Ha virüsün yapımcısı her şeyi düşünüp yerel ağdan port ile ana bilgisayarınıza bir bağlantı açmıştır orasını bilemeyiz.

Bir virüs programı ile tam tarama yapmanız yararınıza olacaktır.
Bedava olan öneriniz var mı? (Kaspersky ve esetin denemelerini bitirdim)
Kasperksy zaten ücretsiz bir antivirüs seçeneği sunuyor. Sonsuza kadar kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı