VirtualBox'tan virüs bulaşır mı?

Daha fazla  
Merhaba, VirtualBox'a Arch kurup GitHub'dan bir paket yükledim, ancak güvenlik konusunda tam emin değilim. Sanırım klasör paylaşmamak gerekiyor, ben varsayılan ayarları bırakmıştım. Sizce bir sorun olur mu? Böyleyken virüs girme ihtimali var mıdır?

1738709781181.png

Aslında dosyanın virüslü olduğunu pek sanmıyorum sadece hyprlanda wikiden hazır setup kurdum ama internette bir şekilde Secure Boot'u bypass edebilmiş bir UEFI zararlısı gördüm o yuzden merak ettim acaba sıkıntı olur mu diye eğer paylaşımlı klasörler böyle gözüküyorsa.

Son düzenleme:
Merhaba, VirtualBox'a Arch kurup GitHub'dan bir paket yükledim, ancak güvenlik konusunda tam emin değilim. Sanırım klasör paylaşmamak gerekiyor, ben varsayılan ayarları bırakmıştım. Sizce bir sorun olur mu? Böyleyken virüs girme ihtimali var mıdır?

Eki Görüntüle 2416440

Aslında dosyanın virüslü olduğunu pek sanmıyorum sadece hyprlanda wikiden hazır setup kurdum ama internette bir şekilde Secure Boot'u bypass edebilmiş bir UEFI zararlısı gördüm o yuzden merak ettim acaba sıkıntı olur mu diye eğer paylaşımlı klasörler böyle gözüküyorsa.

Eğer virüs sanal makine üzerinden yayılıyorsa evet ama çoğu virüste bu yok ve zaten Linux kurmuşsunuz bu daha da zor kılıyor.

Eğer virüs sanal makine üzerinden yayılıyorsa evet ama çoğu virüste bu yok ve zaten Linux kurmuşsunuz bu daha da zor kılıyor.

Bu dediğim virüs zaten çok nadir bir virüs fakat biraz paranoya olduğum için gene de kontrol edeyim dedim sanal makinede paylaşımlı dosya yapıldığında virüs bulaşır ama paylaşımlı dosya yapmadım ve default olarak ayarlandığında virüs girermi bilmiyorum fakat sanal makine üzerinden linuxta bir şekilde paylaşımlı dosya oluşturulurmu bunuda bimiyorum

Dediğiniz gibi paylaşımlı dosya gibi durumlarda virüs bulaşabiliyor. Pano gibi seçenekler de vardı bu sayede de bulaşabilir ancak yine de sanal makine ve ana PC arasında zararlının bağlantı kurması zor bir ihtimal. Çok tedirgin olmaya gerek yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı