Selamlar, bugün sabah saatlerinde yanlışlıkla bir şey indirip kurban oldum.
Başta anlam veremedim ama Görev Yöneticisi'ni açtığım gibi kapanıyor ve arka planda programı ilk açtığımda cızırtı tarzında sesler çıkıyordu. O andan kaynaklı sanırım biraz şaşırdım ve bilgisayarı biraz açık tuttum, sonrasında hemen kapatıp formatlamak için başka bir bilgisayardan ISO yazdırdım.
ISO yazıldıktan sonra kurulum için bilgisayarı yeniden açtım vs. son kez bir kontrol ettim. Sonrasında bir ara telefonuma Epic Games ile alakalı bir doğrulama kodu geldi ve o an s*çıp sıvadığımın farkına vardım ama geç kalmıştım.
Mail adresimin spam klasörünü kontrol ettiğimde bunlara rastladım, ama bana bunlar neden bildirim düşürmedi hala anlamıyorum.
Tüm hesaplarımın şifrelerini değiştim ama anlayamadığım bir konu olduğu için ve buraya sormak istedim, bu adam benim mailime düşen kodlara nereden erişiyordu.
Ve şu an hala erişimi olabilir mi? Tüm epostalarımın şifresini değiştirdim, biraz araştırdım clipbanker adlı trojanın bunu yaptığını öğrendim ama ne kadar doğru olduğunu bilmiyorum, formatladıktan sonra hala risk teşkil eder mi?
Son olarak, tüm hesaplar için ilgili destek birimlerine başvurdum.
Bana önerileriniz varsa dinlemek isterim, şunu sil/bunu yap vs. iyi sosyaller.