Geçtiğimiz günlerde bilgisayarıma ücretli bir programın crack halini yükledim ve yüklediğim yerde programın çalışması için Windows Defender'in kapatılması gerektiği söyleniyordu. Ben de Windows Defender'i devre dışı bırakıp programı çalıştırdım. Bunun sonucunda haliyle virüs bulaştı ve tüm sosyal hesaplarım tehlike altına girdi, kurtarabildiğimi kurtardım kurtaramadığımı kurtaramadım. Kesinlikle suçun bende olduğunu biliyorum ve bunu kabul ediyorum. Konumuza gelelim; Windows'un kendi virüs taraması + Avast antivirüs programıyla tam tarama yaptım ve bulunan tehditleri kaldırdım. Olayın üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen hala hesaplarıma şüpheli girişlerin olduğuna dair mailler almaya devam ediyorum. Bilgisayara format atsam tamamen temizlenir mi? Veya formata gerek yok şu virüs programını yüklersen sorun kalmaz dediğiniz virüs programı var mı?
Verilerin % kaçını çektiler tespit edilemez, fakat Google üzerinde kayıtlı olan şifreleriniz kesinlikle çekilmiştir. Şifrelerinizi depolayabileceğiniz ücretli olarak 1Password var, ücretsiz olarak yılların yıkamadığı Lastpass ve Bitwarden bulunmaktadır.Bu arada ben şifrelerimi Google hesabıma kaydediyorum. Bu benimle uğraşan elemanların Google hesabımın şifresini değiştirmeme rağmen kayıtlı olan şifrelere ulaşma imkanları var mı? Ayrıyetten not defterine de tüm hesapların şifrelerini yazmıştım. Ben bu not defterini fark ettiklerini düşünüyorum. Onun için tüm hesaplarıma ulaştılar veya dediğim gibi google hesabımdaki kayıtlı olan şifrelere ulaştılar emin değilim. Şifreleri depolayabileceğim güvenli bir uygulama var mı? Eskisi gibi kağıt kalem kullanıp gerçek bir not defterine yazmak istemiyorum.
Hocam lastpass güvenilir değil diye duymuştum o yüzden ona hiç bulaşmayacağım. Bitwarden'a bakacağım şimdi teşekkür ediyorumVerilerin % kaçını çektiler tespit edilemez, fakat Google üzerinde kayıtlı olan şifreleriniz kesinlikle çekilmiştir. Şifrelerinizi depolayabileceğiniz ücretli olarak 1Password var, ücretsiz olarak yılların yıkamadığı Lastpass ve Bitwarden bulunmaktadır.
Pricing Plans for the Best Password Manager | 1Password
Choose a 1Password plan for your small business, family or enterprise. Start a free trial and enjoy password management, data breach protection, and more.1password.com #1 Password Manager & Vault App with Single-Sign On & MFA Solutions - LastPass
Go beyond saving passwords with the best password manager! Generate strong passwords and store them in a secure vault. Now with single-sign on (SSO) and adaptive MFA solutions that integrate with over 1,200 apps.www.lastpass.com Best Password Manager for Business, Enterprise & Personal | Bitwarden
Bitwarden is the most trusted password manager for passwords and passkeys at home or at work, on any browser or device. Start with a free trial.bitwarden.com
LastPass'ın hacklendiği ortaya çıkmıştı, fakat şifrelere ulaşamadıkları için ben sorun yaşayanını görmedim.Hocam lastpass güvenilir değil diye duymuştum o yüzden ona hiç bulaşmayacağım. Bitwarden'a bakacağım şimdi teşekkür ediyorum
Şifrelerimin farklı farklı varyasyonları olmasına rağmen hepsini tereyağından kıl çeker gibi sepete indirmeleri sinirimi acayip derecede bozdu. Dediğim gibi ya google şifrelere ulaştılar ya da not defterimi ele geçirdiler. Onun için başka bir uygulama düşünüyorum ama onlara da güvenmek zor elbette.Bunların hepsi şifre satıyor. Güzel bir şifre bulun, herşey de onu kullanın, belki 2 3 varyasyonu olsun yeter. Ben 10 sene sonra anca değiştirdim, o da Google uyardı diye.
Bir kanıt makalesi atar mısın? Ayrıca en fazla 90 gün içerisinde, hatta internet ile içli dışlı biriyseniz 60 gün içerisinde şifrenizi değiştirmezseniz sonuç şu olacaktır.Bunların hepsi şifre satıyor. Güzel bir şifre bulun, herşey de onu kullanın, belki 2 3 varyasyonu olsun yeter. Ben 10 sene sonra anca değiştirdim, o da Google uyardı diye.
Kaspersky Pass Manager kullanıyorum, kendi önemli şifrelerimi bile onun içerisinde tutuyorum. Eğer ki satılsaydı, çoktan ben evi, arabayı satıp borçlarımı ödemekle uğraşıyordumŞifrelerimin farklı farklı varyasyonları olmasına rağmen hepsini tereyağından kıl çeker gibi sepete indirmeleri sinirimi acayip derecede bozdu. Dediğim gibi ya google şifrelere ulaştılar ya da not defterimi ele geçirdiler. Onun için başka bir uygulama düşünüyorum ama onlara da güvenmek zor elbette.
LTT haberlerinde dinlemiştim. Ben 10 sene diyorum, siz 60 gün diyorsunuz.Bir kanıt makalesi atar mısın? Ayrıca en fazla 90 gün içerisinde, hatta internet ile içli dışlı biriyseniz 60 gün içerisinde şifrenizi değiştirmezseniz sonuç şu olacaktır.
Sizin not defterini patlatmışlar zaten. Alakasız şifre ile yeniden başlayacaksınız. Hala gidiyorsa sıkıntı devam ediyordur.Şifrelerimin farklı farklı varyasyonları olmasına rağmen hepsini tereyağından kıl çeker gibi sepete indirmeleri sinirimi acayip derecede bozdu. Dediğim gibi ya google şifrelere ulaştılar ya da not defterimi ele geçirdiler. Onun için başka bir uygulama düşünüyorum ama onlara da güvenmek zor elbette.
KeePass evet şifreleri satıyordu, fakat bahsettiğim hiçbir pass manager'in üstünde öyle bir leke yok. Ekstradan bilgisayarınıza genel malware bir kez bulaşırsa, istediğiniz kadar uzun şifreniz olsun, onları sırtlayıp kaçarlar, sonra çok üzülürsünüz.LTT haberlerinde dinlemiştim. Ben 10 sene diyorum, siz 60 gün diyorsunuz.
Sizin not defterini patlatmışlar zaten. Alakasız şifre ile yeniden başlayacaksınız. Hala gidiyorsa sıkıntı devam ediyordur.
Bitwarden'a biraz göz attım ama sanırım ücretsiz bir yöntem değil doğru mu anladım?KeePass evet şifreleri satıyordu, fakat bahsettiğim hiçbir pass manager'in üstünde öyle bir leke yok. Ekstradan bilgisayarınıza genel malware bir kez bulaşırsa, istediğiniz kadar uzun şifreniz olsun, onları sırtlayıp kaçarlar, sonra çok üzülürsünüz.