Hocam USB ile temiz bir format atmanızı öneririm. Sıkıntılı bir durum restartlayıp ardından 2 tane Windows adlı klasör oluştuysa virüs yayılıyor olabilir. En garantisi beklemeden format atmak olacaktır.Geçtiğimiz hafta bilgisayarıma Trojan uyarısı verdi Kaspersky engellediğini söyledi. Geçtiğimiz gün bilgisayarımda bazı terslikler hissettiğimden;
•- DISM.exe /online /cleanup-image /scanhealth
•- DISM.exe /online /cleanup-image /restorehealth
•- DISM.exe /online /cleanup-image /startcomponentcleanup
•- sfc /scannow
İşlemini yaparken bilgisayarıma virüssüz olduğunu düşündüğüm USB cihazını taktım. Taktığımda önce temiz olduğunu söyledi, 5 saniye sonra 3-5 tane uyarı verip yüksek seviye trojan uyarısıyla işleme alıp bilgisayarı restartladı ve engellendiğini söyledi.
İçim rahat etmediğinden bilgisayarı hem Kaspersky ile hem de Malwarebytes ile hem normal modda hem de safe modda bilgisayarda tarama yaptım, bir şey çıkmadı.
Geçtiğini düşünmüşken C: Dosyamda 2 tane "Windows" dosyasıyla karşılaştım. Defalarca kez tarama yaptım rootkit aramalı da yaptım bir şey çıkmadı. Ne yapmalıyım?
Hocam daha geçen sene format attım bu trojan virüsü yüzünden çok da dikkatliydim yine bütün dosyalarımı kaybetmek mi zorundayım. İşimle alakalı (blender) dosyalarım da var.Hocam USB ile temiz bir format atmanızı öneririm. Sıkıntılı bir durum restartlayıp ardından 2 tane Windows adlı klasör oluştuysa virüs yayılıyor olabilir. En garantisi beklemeden format atmak olacaktır.
Hocam böyle bir şeyle karşılaştım ama ne demek bilmiyorum.Bir kaç gün önce birisi güncelleme yaptıktan sonra bilgisayarında iki tane Windows klasörü oluşmuş normalde bir klasörün içinde iki tane aynı isme sahip dosya yada klasör olamayacağı için bu bir hatadır. Öncelikle gerçekten iki tane Windows klasörü olduğundan emin olmanız lazım. Cmd'de C:\ klasörüne gelip "dir" komutunu girin orada iki tane Windows klasörü olduğundan emin oldun içine girip program çalıştırman için tuzak şekilde yanına alt çizgi falan koyulmuş olabilir
Anlaşılan birisi "Windows" iken diğeri "Windows " yanında boşluk var dediğim gibi. Normalde Windows gezgini böyle bir şey yapmanıza izin vermez ama Windows Api'si ile yapılabilir. Muhtemelen virüs koymuştur ama içinde ne olduğunu bilmeden nasıl oluşturulduğunu söylemek zor. İçinde ne var?Hocam böyle bir şeyle karşılaştım ama ne demek bilmiyorum.
Açıkçası hangisinin doğru olan olduğunu bilmiyorum genel olarak birebir kopya gibi duruyor. En alttaki dosyalarda ikonları farklıAnlaşılan birisi "Windows" iken diğeri "Windows " yanında boşluk var dediğim gibi. Normalde Windows gezgini böyle bir şey yapmanıza izin vermez ama Windows Api'si ile yapılabilir. Muhtemelen virüs koymuştur ama içinde ne olduğunu bilmeden nasıl oluşturulduğunu söylemek zor. İçinde ne var?
Aman hocam ilkine dokunmaAçık
Açıkçası hangisinin doğru olan olduğunu bilmiyorum genel olarak birebir kopya gibi duruyor. En alttaki dosyalarda ikonları farklı
Dokunma derken içerisindeki herhangi bir uygulamayı başlatmayın anlamında söylüyorsunuz sanırım. Ekran görüntüsü atmak için windows dosyasını açtım yalnızca. Bu durumda ne yapmalıyım? bu kadar kolay mı malwarebytes ve kaspersky premium varken virüsün girmesi.Aman hocam ilkine dokunma
İçine girmek virüs tetiklemez ama bir programı açmamanız lazım tabii eğer bu bir virüs ise çoktan kendini başlatmıştırDokunma derken içerisindeki herhangi bir uygulamayı başlatmayın anlamında söylüyorsunuz sanırım. Ekran görüntüsü atmak için windows dosyasını açtım yalnızca. Bu durumda ne yapmalıyım? bu kadar kolay mı malwarebytes ve kaspersky premium varken virüsün girmesi.
İçine girmek virüs tetiklemez ama bir programı açmamanız lazım tabii eğer bu bir virüs ise çoktan kendini başlatmıştır. Siz isterseniz cmd'den olabilir yada Windows gezgininde "C:\Windows \System32" boşluğu ekleyerek yazın sonra bir önceki klasöre girin muhtemelen ilk fotoğraftaki klasör. İçini manuel olarak silmeniz lazım yada inceletebilirsiniz.