Virüs korkusu nasıl çözülür?

Bu fobiniz 2021 yılında mı başladı ? Ne zaman başladı ?

Daha şeffaf bir sistem olan linux dağıtımlarına yönelebilirsiniz. Çoğu şey açık kaynak olduğu için rahat olursunuz fakat bu da sağlıklı bir çözüm değil. Orjinal dosyalar kullanın ve güzel bir adblocker isterseniz JavaScript blocker gibi şeyler kullanın. Haftada bir tarama yaptırın. Eğer yok olmuyor diyorsanız linux dağıtımlarına bakın.

Bu fobiniz 2021 yılında mı başladı? Ne zaman başladı?

Her şey 6 veya 7 sene önce başladı. Ben o zamanlar ücretsiz bir şeyler indireceğim diye hep reklam indirirdim ama yaşım küçük ve çok cahilim 2018 yılında biri bana virüsleri abarta abarta anlattı bende s*lağım tabii dinliyorum. 1 sene sonra virüs bulaştı ve aklıma o dedikleri gelince 10 saniyede formatladım. O günden sonra Full önlem aldım, dosya indirmiyordum bile. Sonra buna benzer 2, 3 virüs olayı yaşandı ve şu an durum bu.

Hocam ben Windows'u bile crack kullanmıyorum. Her şey orijinal. Günde 3 tarama yapıyorum.

Ben küçükken ablam crack oyun indirirken reklam virüsü (sürekli ekrana reklam çıkartan) bulaştırmıştı. Format attık. 3 yıl önce format yemeden önce de daha farklı bir reklam virüsü vardı (bir süre o virüsle kullandım). Şu anda da var ama devre dışı. Ve şu anda hiçbir AV kullanmıyorum Windows Defender da kapalı.

Dostum yazdıklarını okuyunca burada ki genç bir arkadaşım olduğunu düşündüm. Çünkü direkt her şey aynı. Ben böyle takıntı yapan birisini görmemiştim. Bir çok konuda yüksek takıntısı var. En son mesela evime geldi mouse'umun üzerine kolanyağ döktü ve bozdu Mesela onunda sayısız takıntıların içinde virüs takıntısı var. Hayır çocuk bilgisayarına 2 tane anti-virüs kuruyor, ve tüm oyunları istinasız orjinaldir. +18 siteleri bırak, gezginler gibi sitelere bile girmiyor. Ve her girdiği sitenin çerezlerini anında siliyor. Onu bilgisayar karşısında mouse kullanırken gördüğüm zaman geriliyorum. Bi oraya basıyor bir buraya, bir başka yere, ama ne yaptığını bilmiyor gibi. Bence mantığını kullanmakta problem yaşadığı için tüm bu takıntılar devam ediyor. Yani tamam virüsler ciddi zararlar verebilir, ama her virüsün amacı bu değil. Bence negatif olan bilgileri araştırmak, görmek yerine biraz daha seni olumlu düşündürecek, kaygı yaşatmayacak şeylere yönel. Mesela ben arkadaşım için bunları yapıyorum, ama işlemiyor, bunu kendisi yapmalı bir insanın, çünkü hiçbir şekilde bir başkasını dinlemediği gibi, aksine takıntısını daha çok tetikliyor karşısında ki insanlar. Bu yüzden gerçekten bu sorunun farkındaysan, en çok yapman gereken şey kaygı yaşadığını bilmen, ve bu tür kaygıların gerçekten gereksiz olduğunun farkına varman. Daha büyük şeyler var, ki hiçbir şekilde bence kendine kaygı yaratma. Olduğu gibi yaşa. Virüsten korkuyorsan eğer, senin için önemli olan dosyaları, ne bileyim banka bilgileri, buna benzer bilgilerini farklı bir yerde sakla, aktif olarak kullandığın PC içinde tutma. Çok basit, Windows içinde ki disklerinde sadece oyunların olsun. Facebook gibi daha kişisel olan hesaplarını telefon doğrulama yöntemi yap. Rahat ol

Windows Defender güncelse her türlü yeter sen gidip Torrent yükleme yapmazsan ya da Defender kapatayım PC hızlansın falan uğraşmazsan yeterli.

Bilgisayar virüsü konusunda gereksiz bir korkum var ve bu durumu çözmek istiyorum. Nasıl çözebilirim?

Bu sorun bende de vardı, eski konularıma bakarsanız anlarsınız.
Hiçbir şekilde kafanıza takmamaya çalışın ben bu sekilde hallettim.
Kaspersky ile taratıyorum bir şey çıkmayınca rahatlıyorum.
Virüs var ise endişe edin yok ise etmeyin.
Ha ya varsa derseniz, olsaydı illaki belli olurdu.

Bilgisayar virüsü konusunda gereksiz bir korkum var ve bu durumu çözmek istiyorum. Nasıl çözebilirim?

Kaliteli bir anti virüs proglamı kullanın.

Hocam beni anlattınız resmen. Teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…