Virüs nasıl tam olarak temizlenir?

Arkadaşlar teşekkürler yanıtlarınız için. Format atmayı düşünüyordum ve format atmanın gerekeceğini tahmin ediyordum bende ne kadar istemesem bile. Belki bir umut diye düşündüm ama haklısınız en doğrusu o. Artık yaptık bir hata biraz uğraşacağız çekeceğiz cezamızı yapacak bir şey yok. Son olarak son dediğim kısım hakkındada görüş bildirirseniz çok hoşnut kalırım.

Sen işini garantiye al. Formatla sistemi.

Büyük ihtimalle reklam virüsü yedin aynısı bana da oldu istediğin kadar şifre değiş o hesaplar o PC de açık kaldığı sürede belli aralıklar ile otomatik reklam atar her yere, format atmak en mantıklı çözüm.

BIOS'a bulaşması çok çok çok düşük bir ihtimal. Kimse sizin anakart markanıza ve modelinize özel BIOS virüsü yapacağını sanmıyorum ki bu tarz virüsleri şirketler bile yemiyor neden bir ev kullanıcısına böyle bir virüs atsınlar ki?

BIOS'a virüs bulaşmaz. İstesen bile şu an internette BIOS'a bulaşan virüs bulamazsın

Yedekleme kısmını diyorsanız yapmanızı önermem yayılmış olabilir dosyalara.

Ve bir de format attıktan sonra, cihaza bir virüs yazılımı indirir lisanslı. Unutmayın ki bir program her şeyi koruyabilir.

Şu anda Format en temizi olur ama atamıyorsan şunları yap:
1-MalwareBytes, ESET Online Scanner, Emsisoft Emergency Kit ve NPE ile Tam Tarama yap.
2-Bulunanları sil veya karantinaya taşı.
3-Hala sorun varsa bir de Avast ile Tam Tarama yap. (Tam Tarama sonrası Avast'ı kaldırabilirsin)
4-Bir şey bulunursa karantinaya al veya sil.
5-Tarayıcının çerezlerini ve önbellek verilerini sil. (Sitelerde oturumun kapatılabilir, şifrelerini yedekle)
6-Tüm hesaplarının şifresini değiştir. (Uzun ve birbirinden bağımsız olsun, kısaca güçlü olsun.)
7-2FA'yı tüm hesaplarında aç.

BIOS'a virüs bulaşmaz. İstesen bile şu an internette BIOS'a bulaşan virüs bulamazsın

Yedekleme kısmını diyorsanız yapmanızı önermem yayılmış olabilir dosyalara.
BIOS'a virüs bulaşabilir ancak az bir ihtimaldir. Yanlış bilgi vermeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…