Virüs nasıl temizlenir?

Metelee

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Yaklaşık 2 ay önce bilgisayara Cheat Engine yükledim kendi sayfasından ama Windows bunu tehdit olarak algıladı. Benim de içim rahat olmadığı için format atmak istedim. Fakat formattan sonra birkaç uygulama falan neden SE yavaş açılmaya başladı. Opera GX olsun Discord olsun biraz yavaş açılıyor. Acaba format bilgisayarı %100 temizliyor mu? BIOS'a virüs falan girmiş olabilir mi? Ben bilgisayarı 0 almış gibi her şeyini sıfırlamak istiyorum nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Formatı USB kullanarak mı attınız?

BIOS'a girecek kadar büyük bir virüs olduğunu düşünmüyorum. Temiz format yeterli.

Cheat Engine'i tehdit olarak algıladı diye apar topar format atmanıza gerek yoktu aslında. Sadece virüs taraması yapabilirdiniz. 4 yıldır sistemime format atmıyorum mining virüsü girdiği de oldu Kaspersky vs. ile temizledim sıkıntı olmuyor.

BIOS'a virüs kolay kolay girmez. BIOS bildiğim kadarıyla sadece-okuma zaten. Windows'u açan, yani Windows Boot Manager'ın içinde bulunduğu MBR yada EFI dosyası virüs kapar, böylece sisteminizi açamazsınız. O da genellikle Petya veya BadRabbit gibi fidye yazılımlarında olur.

Cheat Engine için Windows genelde PUP uyarısı verir, kurulum yaparken ekstra uygulama yani isteğe bağlı uygulama indirmek ister misin diye sorduğu için.
Hack tool olduğu için güvenlik uygulamalarının uyarı vermesi de normal.
Kendi sitesinden indirmişsin. Zaten açık kaynak kodlu bir uygulama.
Format attığın için, ekran kartı sürücüleri vs. silinmiştir, chipset driverlarını ve ekran kartı driverlarını tekrar elle kur.
İçinin rahat etmesi için de Malwarebytes ile tam tarama yap.
Bir de AdwCleaner ile tarama yaparsın.

Bu kadar takıntı adamı öldürür.

Topu topu yapacağı şey exe dosyasını VirusTotal'dan geçirmek, ve bunları yapmamak için önlemini almak.

Bu kadar takıntı adamı öldürür.

Topu topu yapacağı şey exe dosyasını VirusTotal'dan geçirmek, ve bunları yapmamak için önlemini almak.

Orası öyle, bu kadar takıntı iyi değil tabii de normal karşılıyorum, binlerce lira verdiğimiz bir makine sonuçta.

Formatı USB kullanarak mı attınız?
evet disklerin sadece c ve d yani kurtarma seçenekleri fln olmayanları yapmadım sadece c ve d yi biçimlendirdim

format atarken disk bölümünde sadece c ve d diskini yani birincil olanları biçimlendiriyoruym yapılması gereken bu değilmi ?

format atarken disk bölümünde sadece c ve d diskini yani birincil olanları biçimlendiriyoruym yapılması gereken bu değilmi ?

Cheat Engine'yi zararlı olarak görmesi normal hile yazılımı olduğu için. Format sonrası herhangi bir şey kalmamıştır. Dediğiniz gibi BIOS virüsleri var ama onları isteseniz de internet bulup indiremezsiniz.

Programların yavaş açılması sürücüleri kurmadığınızdan dolayı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…