Virüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı

Olur mu onlar toz pembe bir hayat yasiyorlar kira derdi yok herkesi kendi gibi sanıyorlar. Ortada para veren devlet yok eve gidin diyorlar.
 

Vatandaş dışarı çıkmıyor, çıkamıyor. Esnaf ayakta kalsın, kirasını ödesin diye de çıkacak hali yok, ha böyle bir bencil düşüncen varsa da kusura bakma katılmıyorum sana insan sağlığı daha önemli derim. Bunun yükünü vatandaşa yükleme herkes sağlığının, sevdiklerinin sağlığının derdinde.
 

Yuh diyorum başka bir şey demiyorum.

Ben ne yazmışım arkadaş öyle bunu ortaya çarpıtıyorsunuz.

Güzel kardeşim insan sağlığı önemli değil mi diyorum?
Güzel kardeşim ben esnaf ayakta kalsın diye kirasını ödesin diye bir şey yokmuş gibi ortalıkta dolaşsın mı diyorum. Zorla vatandaşlar esnafın kirasını ödesin mi diyorum.

Bu virüs illeti korku, panik getirdiği gibi beyin ölümünü de gerçekleştirmiş belli.
Bu çarpıtmalar neyin nesi kardeşim. Sizi akla mantığa davet ediyorum. Diğer arkadaşla beraber sen iki ettin.


Aile büyüğünün parası ile geçinip hayat yaşıyorum diyorsanız siz kusura bakmayın hayatı yaşamıyorsunuz.
Öğrenci olabilirsiniz belki ama sizin eğitim hayatınızı, yaşamınızı destekleyen aileniz nereden para kazanıyor bir söyleyin bana.


Şu an bir iş yeri sahibi olun öyle konuşun bu çarpıtmalar ile göreyim.


Devletimiz ve sağlık bakanlığımız gerekli önlemleri zaten alıyor olabildiğince diyorum ama anlamıyorsunuz veya körlük yaşıyorsunuz.
Polis ve jandarma güçlerimiz toplu kalabalık durumuna karşı devriye atıyor diyorum ama bunu da görmediniz galiba.
Gıda işletmeleri ve mağaza, alışveriş merkezlerinde denetim ve kontroller mevcut.
Gıda işletmelerinde oturma yasağı var. Uymayan işletmeye ve şahısa yaptırım var diyorum bunu da görmediniz.

Daha çok sayarım ama neyse.

Kontrollü bir biçimde bu sorunun üstesinden gelineceği çok belli. Ancak öyle bir zihniyet ve beyin, akıl ölümü gerçekleşmiş ki herkes hastalık taşıyor kafası ile bakıyorsunuz hayata.

Virüsün belirtileri neler bir öğrenin önce.
39 derece üzeri ateşi olan, kusma, boğaz ağrısı, bedende uyuşma, nefes darlığı belirtileri olanlar zaten direk bu virüs ile alakalı testlere giriyor.
Bu virüs ciğerlere işleyen bir virüs. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar için bağışıklık çökmesine sebep olan bir virüs.

Neyin ne olduğunu bilmeden konuşmak kolay.
Domuz gribi, Kuş gribi gibi virüsler ile bu ülkenin geçirdiği günlerde utanmasalar meydanlara dansöz çıkartıp oynatacak duruma geldiler. Bu kadar ilgi görmedi emin ol. Bu kadar panik ve korku gütmesi yaşanmadı.

Ortalığı paniğe sürüklemenin bir anlamı yok önce bunun farkına varın.


Sağlık bakanlığı beslenmenize dikkat edin diyor, günlük su tüketimine dikkat edin diyor, üşütmeyin diyor, toplu ortamdan uzak durun diyor.
Ancak panik ve karmaşa yaratın dediğini görmedim ben.


Bu yorumdan sonra daha bu konuya yorum yapmayı düşünmüyorum. Beyin ölümü gerçekleşmiş kişiye ne anlatıyorsam ben artık.
 
Sen ne anlatıyorsun kardeş? Biz ne diyoruz sen ne diyorsun ağzını topla önce. Yok beyin ölümü yok bilmem ne. Burda beyin ölümü gerçekleşmiş biri varsa o da sensin. Alınan tedbirleri yazmana ne gerek var? Tedbirler yeterli olsa zaten bu kadar adam enfekte olup ölmez. İyi valla herkes çıksın dolaşsın, nasılsa devlet tedbir almış. Bu işin üstesinden gelen Çin de 2 aydır sokağa çıkma yasağı var. Kafasını uzatanı tekme tokat içeri atıyorlar. Bir sen akıllısın, tedbirle panik yapmadan çözeceksin. İtalya’da da panik yok dediler görüyoruz sonunu. İnsanlar sokağa çıkmamalı, salgın var, yayılıyor. İnsanlar canının derdinde şu anda ticaret yapan insanların %99'u aynı durumda ve talep edeceğin kira vs. işlerini devletten isteyeceksin. Anladın mı? Yarın sokağa çıkma yasağı komple gelirse de sen de çıkıp o dükkanı açamayacaksın zaten. Anlıyoruz kira ödüyorsun maddi sıkıntıya giriyorsun ama her gün 200-300 insan enfekte olup 15-20 kişi ölüyor. Demek ki tedbirler daha da arttırılmalı. Tek maddi sıkıntı da olan sen değilsin burada millete hakaret etmek de seni kurtarmaz o yüzden daha fazla saçmalama. Bundan sonra da edeğin herhangi bir hakarette şikayet ederim. Yazmayalım yazmayalım diyoruz zorla uğraştırıyorsunuz adamı.
 

Vallahi lafı çok güzel toparlamışsın, virüs tespitinden nasıl önlem alınacağına kadar anlatmışsın.

Bir insanı tanımadan atıp tutması kolay belli ki merak etmişsin ben seni gram merak etmiyorum ama söyleyeyim, hayır baba parası yemiyorum, her gün minibüsle işe git gel yapıyorum, minibüste sinir krizi geçirenleri görüyorum, virüs dolayısıyla psikolojisi bozulan insanları görüyorum, virüs dolayısıyla maske fiyatlarını katlayan esnafları da görüyorum, kolonya fiyatını katlayanı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…