Virüs silinmemiş olabilir mi?

Xestra

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar selam, dün gece trojan yedim. Fakat gece boyu hem Kaspersky hem de Malwarebytes ile tam tarama yaptım, sonuç temizdi. Yani güya indirdiğim şeyi silince virüs gitmişti fakat bu sabah 7'de Google hesabıma girilmeye çalışılmış. Hesabıma girilmeye çalışılırken bilgisayarım kapalıydı. Acaba bu virüs hala duruyor olabilir mi? Sizce bir USB format atmalı mıyım? Gerçi muhtemelen her türlü ihtimalde format atacağım ama o zamana kadar evde olmayacağım.

Format at tum sifrelerini degistir.

Her ihtimale karşı format atın siz. Hesaplarınızda da şifrenizi değiştirip iki adımlı doğrulamayı açın.

Benim Windows duvarı indirdiğim her şeyi virüs olarak görüyor. Güvenilir kaynaklardan indirdiğim şeyleri sadece Kaspersky ile taratıyorum güvenmediğim yerden indirdiklerimede format atıyorum ve şifreleri değişiyorum. İki adımlı doğrulama daima açık kalsın.

Evde olmadığın süre boyunca bilgisayarı kapat ve iki aşamalı doğrulamayı açın tüm hesaplarınızda. Eve dönünce başka bilgisayardan hazırladığınız USB ile format atın. Bilgisayarı açmak riskli olur.

Hocam internet kapalı şekilde önemli dosyaları alsam sorun olur mu sizce?

Hocam internet kapalı şekilde önemli dosyaları alsam sorun olur mu sizce?

Muhtemelen virüs durmuyor ama girince tüm şifrelerini aldı ve sen silince gitti. Yani format atacaksan önce format at sonra tüm kayıtlı şifrelerini yenile. Format atılırken telefondan Google şifreni yenile en önemlisi Google ve Microsoft.

Hocam benim de ilk aklıma gelen oydu. Çünkü 4 farklı av ile tam tarama yaptım sonuç temizdi. Üstelik saatler sonra benim bilgisayarım kapalıyken Google hesabıma girilmeye çalışılıyor. Daha format atmadım fakat telefondan tüm şifrelerimi değiştirdim. Aslında olabildiğince formattan uzak durmak istiyorum. Bu arada şunu da belirteyim, virüs aktifleştiği anda internet tarayıcımı kapattı direkt olarak. Muhtemelen google hesabı çalmaya yönelik bir virüs gibi.

Evet, amacı veri çalmak. Dediğim gibi eğer format atacaksanız şimdi atın bir yandan da telefondan şifreleri yenileyin. Atmayacaksanız PC'den hemen yenileyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…