Virüs silinmemiş olabilir mi?

Farklı bir cihazdan 2FA'yı açın ve tüm şifrelerinizi değiştirin, ben pek format demesem de format atsanız çok iyi olur. Zira bazen AV yazılımlarının gözünden kaçabiliyor. Ayrıca Tarayıcınızı da sıfırlamayı unutmayın.
İllahi format atmayacağım diyorsanız şu 5 yazılımla kesinlikle tarayın:
Sorun hala devam ediyorsa konuya geri dönüş yapın. Ancak kendi düşüncemde virüs bence gitti, şu anda eski şifreleriniz ile hesabınıza girmeye çalışıyor sadece. Şifrelerinizi değiştirin ve kesinlikle 2FA'yı açın.

Hocam selamlar, eve geçiş yaptım. Öncelikle formattan vazgeçtim çünkü format atamayacağım kadar önemli dosyalarım var. Birkaç gün bu şekilde kullanacağım, ekstrem bir durum olursa format atacağım. Format atarsam diğer arkadaşlar için buraya yazarım.

Hocam bu arada Hitman Pro ile tarattığımda userinit.exe şüpheli olarak algılanıyor. Userinit virüs değil diye biliyorum fakat ne yapayım sizce?

Selam aradan birkaç saat geçti ve yepyeni bilgilerle buradayım. Öncelikle virüsün işlevini tamamen çözdüğüme inanıyorum. Tarayıcı odaklı bir cookie virüsü yedim muhtemelen dostlar. Çünkü Google hesabıma girildiğinde Google bunu fark etmeden önce birkaç dakika geçmiş. Zaten benim 2FA çalışmadan Google hesabıma girilebilmesi de cookie olayını doğruluyor. Bu arada Google fark etmeden geçen birkaç dakikada arkadaş Riot hesabımı çalmış. Bir de o kadar kurnaz ki mailimden Riot'u engellemiş fark etmeyim diye. Hayran kaldım vallahi. Neyse ki Riot hesabımı geri aldım. Şu anki durumda tüm şifrelerimi değiştirdim ve tarayıcı verilerimi sıfırladım. Eğer cookie olayında yanılmıyorsam hesaplarıma erişememesi gerekiyor. Bilgisayarı ise henüz açmadım. Açsam bile tüm oturumlardan çıkıldığı için güvenli olacaktır. Tekrardan altını çiziyorum, yanılmıyorsam düşündüğümden daha düşük seviye bir virüs. Ben böyle konularda acemi bile sayılmam, sizce artık hesaplarım güvenli midir?

Ha bu arada virüsün sahibi Rusya'dan bağlanıyor bilgisayara temiz format atacağım onu da belirteyim.

Son düzenleme:
HitmanPro'nun şüpheli algıladıkları %95 FP oluyor, eylem uygulamayın. FP'dir.

Büyük boyutlu bir USB'niz varsa değerli verilerinize ona aktarın en az 8 GB'lik bir USB'yle format atın.

Büyük boyutlu bir USB'niz varsa değerli verilerinize ona aktarın en az 8 GB'lik bir USB'yle format atın.

Hocam telefondan tüm oturumları kapattığım için bilgisayarımda da kapandı. Yani bilgisayarda hiçbir yerde hesap açmadan bir süre aktif dursam cookie çalmasının imkanı yok değil mi?

HitmanPro'nun şüpheli algıladıkları %95 F/P oluyor, eylem uygulamayın. F/P'dir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…