Virüs taraması öncesi güvenli moda almak ne işe yarar?

mkt80

Hectopat
Kaspersky ve MalwareBytes programlarından virüs taramaları yapmıştım. Ama bazı yerlerde bu taramaların Güvenli Moda alınarak yapılması gerektiğini gördüm. Güvenli Moda alarak tarama yapmanın normal haliyle tarama yapmaktan farkı nedir ve güvenli modda değilken yaptığım taramalara güvenebilir miyim?

Güvenli mod girip yaparsan daha iyi olur. Güvenli moda girince Windows, temel hizmetleri çalıştırır. Bazı zararlılar, güvenli mod olduğu zaman çalışmaz. Size tavsiyem, daha iyi tarama sonucu için ağ ile güvenli mod seçin. Güvenli mod olunca, virüs temizleme daha başarılı olur çoğu zararlılar o an çalışmadığı için.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim

Sormayı unuttum şimdi sorayım. Kaspersky güvenli modda çalışıyor mu?

@mkt80 Kaspersky kullanmadığım için bilmiyorum ama çalışıyordur diye biliyorum. Bulut tabanlı ürünü ise çalışmıyor olabilir, emin değilim. Ağ ile güvenli mod başlatın siz.

Malwarebytes hakkında bir bilgin var mı?

Onu da kullanmıyorum, sadece Windows 11'in Defender kullanıyorum. Malwarebytes ile bir kere internet olmadan tarama yapmıştım, internete bağlı değilsiniz gibi bir uyarı vermişti ama tarama yapmıştı. Çok yüksek ihtimal o güvenli mod kullanırken tarama yapar.

Güvenli mod şart değil, normal modda tarama yapabilirsiniz. AV yazılımları en yüksek yetki düzeyinde kuruluyorlar sisteme zaten.

Eğer ki aktif olarak AV yazılımını bloklayan veya doğru çalışmasını engelleyen bir zararlı var ise güvenli moda geçilebilir. Güvenli mod Windows bileşenlerinin ve belirli isteğe bağlı bileşenlerin yürütüldüğü bir moddur. Otomatik başlatmalar devre dışı kalır.

Güvenli modda AV motorlarının tespit performansları değişmez.

Hocam peki bir zararlının AV programının düzgün çalışmasını engellediğini nasıl anlarım?

Hocam peki bir zararlının AV programının düzgün çalışmasını engellediğini nasıl anlarım?
AV programı düzgün çalışmadığında.

Taramalar başlamaz, güvenlik bileşenleri devre dışı kalır veya tespitler silinmez, karantinaya alınmaz, güncelleme sunucusu ile iletişime geçilmez vs vs.

AV programı düzgün çalışmadığında.

Taramalar başlamaz, güvenlik bileşenleri devre dışı kalır veya tespitler silinmez, karantinaya alınmaz, güncelleme sunucusu ile iletişime geçilmez vs vs.
Tamamdır hocam. Tespitlerin silinip silinmediğine pek dikkat etmemiştim garanti olsun diye güvenli moddan tarama yapacağım teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…