Virüs ve doların etkisiyle dizüstü almak yerine eGPU yapmak

annihilator

Hectopat
Makaleler
2
Akrabaları 6000-7000 bandında gezen sağlam bir 1660 Ti kombinasyonlu dizüstüne 8000-10000 lira arası para vermek yerine eGPU sistem yapmak bazen aklıma geliyor.
PCI-e adaptörü 350 küsür desek, GTX 1650'ye veya 1660 Super'a 2000 küsür para ayırsak bir de 450-500W arası 80+ bir PSU 350-500 liraya alsam acaba nasıl olurdu?
Böyle toplam masrafımız maksimum 3000 lira oluyor.
Benim dizüstünü az uz biliyorsunuz yakınmalarımdan.

HP-BS107NT model bir dizüstü.

İçinde i5-8250U, Radeon R5 M330 ekran kartı, 8 GB 2400 MHz DDR4 belleğe sahip düz kodaman iş adamı, gündelik kullanıcı ve öğrenci için bir laptop.

Hiç fena olmaz, mümkünse RAM'leri 16 GB yapın.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim, geröek performansı çok alamazsınız. Biraz düşük performans alırsınız, ancak aradaki fiyat farkına kat kat değer.

Tamam diz üstüler güzel teknoloji ama neden masaüstü emsallerine göre daha pahalılar? Ben buna anlam veremiyorum. Yani taşınabilir olabilirler ama bu yüzden mi aralarında fiyat farkı oluyor. E performansta daha düşükler onuda fiyattan kesseler keşke.

Thunderbolt portu dışında yapılan eGPU işlemlerini Nvidia 2 sene kadar önce çıkardığı sürücüyle engelledi. Yani yeni serilerle bunu yapamazsınız. Bu yüzden zamanında GT 1030/1050 ile deneyenlerin hepsi hata aldı ve yapamadı

Hiç fena olmaz, mümkünse RAM'leri 16 GB yapın.
Ayrıca şunu da belirtmek isterim, geröek performansı çok alamazsınız. Biraz düşük performans alırsınız, ancak aradaki fiyat farkına kat kat değer.
Thunderbolt yuvası yok ama galiba güzel bir PCI-E yuvası var diye biliyorum.
Thunderbolt harici olmadan nasıl yapabilirim ?
Taşınabilir olması, daha çok askeri malzeme kullanımı ve masaüstü gibi parçaları sok, çıkar ve çalıştır olayı yok. Ondan pahalıya satıyorlar.
Thunderbolt portu ile işi tekele dönüştürdüler. Resmen şey diyorlar;
Benim porta sahip laptop almayan gitsin baş..

Geçen sene bu işi 2. el 750Ti ve 220W Power Boost PSU ile denemiştim. Evde eski iki laptop vardı. Birinde çalışmadı. Takınca sistem BIOS ekranında kaldı. Yani cihaza engel koymuşlardı. Diğer cihazda sorunsuz şekilde çalıştı. Yüzde 30 civarı bir performans kaybı vardı ki bence fazla bir kayıp. Yine de 2-3 ay oyun oynattı. Sonra da sistemi bozup o ekran kartını başka bir kasaya taktık

Ekran kartı şirketleri neden engel koyarlar anlamıyorum. Bırakın insanlar istediği gibi kursun kullansın oynasın size giren çıkan yok. Normal bir şekilde yaptığınız gibi sürücülerinizi internete süreceksiniz olup bitecek. Giren çıkan varsa Intel ve AMD işlemcilerine girecek.
Ayrıca;
İşlemcimle GTX 1050Ti ile yüzde 0.1 ve GTX 1650 ile yüzde 10'luk bir darboğaz olayı söz konusuymuş.

Bottleneck calculator yanlış bilgi verebilir. Öyle sitelere güvenmeyin.

Benim bilgisayarım da Hp idi, cok ugrastim, wifi portu uzerinden anakarta bağladım ancak istedigim gibi olmadi bir türlü. olmama ihtimali oldugunu veya güç kaybı sebebiyle randıman düşüklüğü olacağını bilerek girin bu işe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…