Virüslü bilgisayarı kullanmak

SleenzyY

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, bilgisayarimda burada açtığım konulara göre bir virüs var ve ben bunu silemiyorum. Kısaca yapışmış gibi düşünün. Temiz kurulum da denedim fakat hala orada. Ben bu bilgisayarı kullanıyorum başka bir çarem yok. Sitelere giriş yaptım, bir şeyler satın aldım vs. anlayacağınız üzere bu bilgisayarı kullandım. Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum fakat o sırada da bu bilgisayari kullanmak zorundayım. Demem o ki virüslü olan bu bilgisayarı kullanmam ne sorun çıkarır?

Tabii ki virüslü bilgisayar kullanmak sorun çıkarır format atacaksınız veya bir anti virüs yazılımı yükleyin Malwarebytes yükleyin virüs silinir yüksek ihtimalle formatla silinmeyen virüsde ilk kez görüyorum anakartınıza virüsü işlediyse yapacak bir şeyiniz yok maalesef.

Tabii ki virüslü bilgisayar kullanmak sorun çıkarır format atacaksınız veya bir anti virüs yazılımı yükleyin Malwarebytes yükleyin virüs silinir yüksek ihtimalle formatla silinmeyen virüsde ilk kez görüyorum anakartınıza virüsü işlediyse yapacak bir şeyiniz yok maalesef.
Muhtemelen anakarta işledi, format attım ve Malwarebytes kullandım. Bir şey olacağını düşünmüyorum fakat korkuyorum.

Temiz kurulumdan kastınız nedir normal koşullarda temiz kurulumda bir şey kalması mümkün değil kurulum yaparken önce bütün diskleri biçimlendirip hepsini silin ve yeni disk oluşturun bence anakartta işleyen virus ü ilk defa duydum olmadı BIOS'u sıfırlayın (anakartta işlediysede) gitmesi lazım çünkü bir arkadaşımın OEM keyi gitmişti BIOS sıfırlayınca.

Temiz kurulumdan kastınız nedir normal koşullarda temiz kurulumda bir şey kalması mümkün değil kurulum yaparken önce bütün diskleri biçimlendirip hepsini silin ve yeni disk oluşturun bence anakartta işleyen virus ü ilk defa duydum olmadı BIOS'u sıfırlayın (anakartta işlediysede) gitmesi lazım çünkü bir arkadaşımın OEM keyi gitmişti BIOS sıfırlayınca.
BIOS nasıl sıfırlayabilirim? SSD'yi biçimlendirmiştim fakat HDD'yi biçimlendirmedim. Sorun ondan kaynaklanıyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı