Virüslü flash disk takılırsa sıkıntı olur mu?

birazsorumvar

Centipat
Selamlar, uzun zamandır kullanmadığım bir flash diski taktım ve içinde birkaç program vardı, VirusTotal ile tararttım dosyalardan ikisi virüslü. Ben bu dosyaları açmadım, ama içinde virüslü. Exeler olan flash diski bilgisayara taktım. Bir sıkıntı olur mu?

Takmadan önce Kaspersky kursaydın keşke. Kaspersky USB takılınca önce tarayıp sonra aktif ediyor. Sen garanti olması açısından tam tarama yapmanı tavsiye ederim.

Selamlar, uzun zamandır kullanmadığım bir flash diski taktım ve içinde birkaç program vardı, VirusTotal ile tararttım dosyalardan ikisi virüslü. Ben bu dosyaları açmadım, ama içinde virüslü. Exeler olan flash diski bilgisayara taktım. Bir sıkıntı olur mu?

Arkadaşım musallat.exe olan USB belleği taktı Avast ile taratıp sildi ve kullanmaya devam etti.

Zararlı ihtimali olan bir şeyi sistem takıp sonra bir şey olur mu sorusu nasıl sorulabiliyor?
Zararlı ne varsa oan göre değişir. Korumak için de ne yapılması gerektiğni artık bilmeniz lazm.

Son düzenleme:
Yüklü anti-virüs yazılımıyla tam tarama yapın. Anti-virüs yazılımları zararlı bulaştıktan sonra değil, zararlı bulaşmadan önce kullanılmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı