Virüslü laptopa format atılmıyor

Sade_Bir_Üye

Centipat
Daha fazla  
Başlıktaki gibi kendi kendime bir USB yardımı ile format atmak istiyordum her şey tamamdı fakat USB'yi taktıktan ve BIOS'a girdikten sonra USB orada gözükmedi.
Normal dosyalar üzerinden gözüküyor fakat BIOS'ta gözükmüyor. (arkadaşım atmaya çalıştı ben pek anlamıyorum)

Başlıktaki gibi kendi kendime bir USB yardımı ile format atmak istiyordum her şey tamamdı fakat USB'yi taktıktan ve BIOS'a girdikten sonra USB orada gözükmedi.
Normal dosyalar üzerinden gözüküyor fakat BIOS'ta gözükmüyor. (arkadaşım atmaya çalıştı ben pek anlamıyorum)
GPT olarak yazdırın format flashını bende işe yarıyodu belki sizdede yarar.

UEFI desteği yoksa veya anakart üzerinde aktif değilse GPT(legacy) olarak yazdırırsan büyük ihtimalle boot menüde görüntüleyebilirsin.

Son düzenleme:
USB BIOS'ta gözükmedi derken nerede gözükmedi? Boot kısmından mı yoksa başka bir yerden mi bahsediyorsunuz?

USB BIOS'ta gözükmedi derken nerede gözükmedi? Boot kısmından mı yoksa başka bir yerden mi bahsediyorsunuz?

Tam bir bilgim yok. Fakat USB belleklerin seçildiği bir yerdi dediğiniz gibi boot kısmı olabilir.

UEFI desteği yoksa veya anakart üzerinde aktif değilse GPT(legacy) olarak yazdırırsan büyük ihtimalle boot menüde görüntüleyebilirsin.
Eyvallah deneyeceğim

Son düzenleme:
Tam bir bilgim yok. Fakat USB belleklerin seçildiği bir yerdi dediğiniz gibi boot kısmı olabilir.
O zaman bilgisayarınızın bios türüne bakmanız gerek. 2 tür vardır bunlar GPT ve MBR'dir.
GPT yeni teknoloji
MBR eski teknoloji BIOS'tur.
GPT UEFI Bios kullanır. MBR ise eski olan Legacy Bios'u kullanır. BIOS'unu öğrendiğin zaman Rufus'ta flash belleğe Windows yazdırırken sizin bilgisayarınıza uygun olanı seçin. Örnek olarak benim bilgisayarım MBR yani Legacy BIOS'lu. Ben Rufus'ta GPT teknoloji kullanarak yazdırırsam yükleyemem. Anlatabildim mi? Eğer anlamadıysanız detaylandırabilirim.

UEFI desteği yoksa veya anakart üzerinde aktif değilse GPT(legacy) olarak yazdır.
GPT Legacy değil MBR Legacy ayrıca GPT UEFI'nin. Acaba GPT (Legacy) derken MBR (Legacy) demek mi istedin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı