Virüslü PC’ye Format Atmak

blauesbluten

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
Arkadaşlar ben bilgisayarıma internetten güvenilir olmayan bir kaynaktan dosya indirdim ve sonucunda bilgisayarımda yavaşlama, kasma ve temel sistem programlarının isimlerini taşıyan fakat Denetim Masası > Programlar ve Özelliklerlerde yeni yüklendiği gözüken programlar görüyorum.

Ayrıca Chrome’de arama motoru kısmına yeni bir arama motoru tanımlayamıyorum. Tanımlı olarak “chromesearch.club” isimli bir tarayıcı görünüyor. Ve bu değişmiyor.

Size sormak istediğim şey: Ben bilgisayarıma format atmak istiyorum ama Windows 10 pro 64 bit ISO dosyasını yine bu bilgisayarda oluşturacağım acaba virüs yeniden bu ISO dosyasına bulaşır mı?

Veya önceki belgelerimi Windows Defender ile taratmama ve temiz çıkmasına rağmen virüs formattan sonra gelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin bir şey olur mu bilmiyorum ama temiz bir bilgisayarda kurulum medyasını oluşturmak daha sağlıklı olacaktır.

Dostum bunun için formata kesinlik ile gerek yok bende de vardı fakat bazı Antı Malware programları silebiliyor. fakat ben hatırlamıyorum hangi program ile sildiğimi biraz araştırsan iyi olur.

Dostum bunun için formata kesinlik ile gerek yok bende de vardı fakat bazı Antı Malware programları silebiliyor. fakat ben hatırlamıyorum hangi program ile sildiğimi biraz araştırsan iyi olur.

Hocam bazı sistem dosyalarını taklit eden programlarda var sistemde

Hocam dediğinizi denedim, kesin çözüm olarak "Malwarebytes" denen bir program var onu yükledim sorunumu hatta pc de yavaştan meydana gelen kasma sorunuma da çözüm oldu. Çok teşekür ederim hocam.

Şuan manuel olarak sistem dosyalarını tarıyorum pc ye programı kurmadan önce screen shot almıştım herhangi bir hasar bulamadım.

Bende öyleyim. Ama bu aylık interneti yeterince kullandım eh, formattada temiz 7-8 GB programsız gidiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…