Virüslü RAR dosyasından dosya çıkartılırsa virüs bulaşır mı?

HxL06

Kilopat
Siteyi bilmiyordum. RAR dosyasını indirip içindeki .exe dosyasını klasöre çıkarttım ve daha sonra hem VirusTotal hem de ESET ile taradım ve virüslü olduğunu fark ettim. Exe dosyasını açmadım, ESET otomatik sildi, RAR dosyasını da sildim. Yaptığım tek şey exe dosyasını şifreyi girerek klasöre çıkarmaktı. Bu yolla virüs bulaşır mı? Hızlı bir araştırma yaptım ama her kafadan bir ses çıkmıştı garanti olması için şu an imkanımdaki tüm programlarla genel tarama yapıyorum, konuyu hem kendim bilgilenmek hem de ileride aynı sıkıntıyı yaşayabilecek arkadaşlar adına açtım. Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Basit bir virüsse bulaşmaz da virüsün türüne göre tabii ki durum değişir. Tarama yapıp tarama sonuçlarını bizle paylaşın.

Otomatik çalıştığını sanletmem ama ayarlanabiliyor RAR dosyaları görev yöneticisnden bakın o dosyanın ismi ile ilgili bir şey açık mı diye ayrıntılardan, değilse bir sorun yoktur eğer takıntıya giriyosanız Kaspersky indirip tarama yapın.

Türkceyamaci sitesinden RAR'ı indirmiştim Windows'un kendi güvenlik taraması kaspersy vrt, Malwarebytes esetsmartsecurty bunların hepsiyle genel tarama yapıyorum önereceğiniz program varsa onlada tarayabilirim hızlı cevap için teşekkürler sonuçların hepsini paylaşacağım.

Mining virüsü bulaştırıyor o site. Yaptığın tüm taramalar temiz çıkarsa sorun yoktur. Forumda sürekli bağrıyorlar şu siteyi kullanmayın diye .

Kesinlikle virüs çıkacaktır

Mining virüsü bulaştırıyor o site. Yaptığın tüm taramalar temiz çıkarsa sorun yoktur. Forumda sürekli bağrıyorlar şu siteyi kullanmayın diye .

Maalesef indirip bunları yaşadıktan sonra ögrendim. Normalde dikkat ederdim. Son zamanlarda ayda 1 falan forumlarda çok yama indirip kontrol ettim. genelde bir şey çıkmıyordu onun rahatlığına kapıldım.

Maalesef indirip bunları yaşadıktan sonra ögrendim. Normalde dikkat ederdim. Son zamanlarda ayda 1 falan forumlarda çok yama indirip kontrol ettim. genelde bir şey çıkmıyordu onun rahatlığına kapıldım.
Yama indirmeden önce mutlaka bakın bundan sonra, forumda neredeyse her oyun için yama öneriliyor konu bulamazsanız da açarsınız.

Sonuçları almam uzun sürecek bu yüzden sonuçları beklerken soru sormak istiyorum. Sizce yapabileceğim başka bir şey var mı? Manuel olarak nereleri kontrol edebilirim. Ayrıca sonuçlar temiz çıkarsa rahatlayabilir miyim? Açıkçası format atmak istemiyorum çok fazla kişisel dosyalarım var ve format atacak vaktim yok ama tabii ki virüs riski ile PC'yi kullanmak istemiyorum. Format atmadan tamamen PC'nin temiz olduğuna dair içimi soğutmak için neler yapabilirim.

Biraz mantıksız ama o RAR dosyasını falan bilgisayardan kaldırsan olmaz mı?

Eğer antivirüs koruyucun Avast ise bunu yapıp kullanabilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…