Virüslü USB ile format atınca virüs sisteme bulaşır mı?

Akif30303

Centipat
Daha fazla  
2 gün önce bilgisayara trojan bulaştı. Karantinaya alıp 2 kez format attım ama hala bilgisayarda sürekli drop sıkıntısı yaşıyorum. 2 gün boyunca bin bir çeşit tarama yaptım, hiçbir yerinden trojan çıkmadı. En sonunda USB'ye tarama yaptım ve orada trojan çıktı. Karantinaya aldım. Şimdi o virüs karantinadayken aynı USB ile format atsam sorun düzelir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla bir dosyayı karantinaya alman onu hapse atar gibi kilitlemiyor, o cihaz o dosyanın çalışmasına izin vermiyor. Örneğin D:\Disk\Klasörİsmi\AltKlasörİsmi\Dosyaİsmi.exe dosyasının gücünü kesiyor, bilgisayar sadece bu işlemi yapıyor. Ancak başka bilgisayara taktığında sorun yaratmaya devam edebiliyor.

Benim önerim sistemin her ne ise yeniden indirip format atman.

Şimdi o virüs karantinadayken aynı USB ile format atsam sorun düzelir mi?
Zararlı kaldırıldıysa başka bir zararlı olmadığına emin iseniz sistem ve bellekde sorun oluşmaz.

Hocam benim yukarıda dediğim OS ile etkileşime geçme olayı doğrudur değil mi? Yanlış bilgi vermeyeyim. Yoksa virüsten virüse değişir mi?
Maalesef yanlış BIOS'dan itibaren BIOS takılı cihazları denetler ve aktif olup olmaıdğını kontrol ettiğinde bu bir EFİ zararlısı ise otomatik bulaşma olasılığı vardır. DOS kaynaklı zararlılar da da post ekranı gelmeden aktif hale gelebilir :)

Maalesef yanlış BIOS'dan itibaren BIOS takılı cihazları denetler ve aktif olup olmaıdğını kontrol ettiğinde bu bir EFİ zararlısı ise otomatik bulaşma olasılığı vardır. DOS kaynaklı zararlılar da da post ekranı gelmeden aktif hale gelebilir :)
Çok teşekkürler hocam.Bugün de yeni bir şey öğrendik 🙃

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı