Virüslü USB nasıl temizlenir?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sunumum olduğu için bulduğum bir USB'ye sunumumu attım ve okulda akıllı tahtaya taktım daha sonra babam USB'yi tekrar bilgisayara takmış ve USB'yi açamamış virüs uyarısı gelmiş. Herhangi bir virüs programım yok Windows Defender kullanıyordum. Bellek virüslüyse bilgisayarıma bulasmış mıdır? Bulaştıysa nasıl temzileyebilirim ayrıca USB'yi biçimlendirmeden temizlemem mümkün mü içinde önemli sayılabilecek dosyalar var ama temizlemek riskliyse direkt biçimlendirebilirim. Bir de ek virüs programına ihtiyacım var mı, varsa hangisini kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yüklü anti-virüs yazılmınızın koruma düzeyini arttırın. Defender varsa şu an en azından virüs tarama uygulamalarıyla taratın diski.

USB lerde ki virüsler çok tehlikeli takar takmaz bilgisayara bulaşıyor Bitdefender veya Karspersky kullanın ayrıyetten Malwarebytes ile taratın pc yi.

Peki bunlar yeterli olur mu ayrıca USB'yi bicimlendirmek mi daha mantıklı yoksa bu programlar temizleyebilir mi?
İnan bilmiyorum sadece USB nin çok sıkıntılı bir şey olduğunu biliyorum ama o virüslerin yani takar takmaz bilgisayara kuruluyorlar otomatik.

Hocam sorunum bu, usb belleğimi kısayola dönüştürmüş ne yapmam gerekli?

USB'yi biçimlendirdim bilgisayara bulaşıp bulaşmadığını nasıl anlayacağım? Ayrıca bulaştıysa tamamen temizlemek için önerdiğiniz AV'lerden biriyle işimi görebilir miyim?

Windows Defender'la tam tarama yapıyorum yeterli olur mu?

Hem windows defenderla hem de Malwarebytes ile tam tarama yaptım bir şey çıkmadı, USB'yi de biçimlendirdim ve taradım onda da bir şey çıkmadı ama ben USB'nin virüs tarafından oluşturulan kısayolunu 2 kere açmaya çalışıp attığım uyarıyı aldım ve araştırdığım kadarıyla USB'yi açmak direkt bulaştırıyormuş. Windows defender engellemiş mi tam olarak ne olmuş oluyor?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…