Virüslü Windows'un Wallpaper'ları format sonrası kullanması temiz bilgisayara virüs taşıyabilir mi?

Acemi Kaşif

Kilopat
Virüs nedeniyle bugün bilgisayarıma format atmıştım temiz bir USB ile. Elimden geldiğince yeni bilgisayara eski bilgisayardan hiçbir dosya taşımamaya çalıştım. Bir fark edemediğim eski bilgisayarda kullandığım masaüstü Wallpaper'ım oldu. Ki normalde eski bilgisayarımda ki Wallpaper'leri de silmeye çalışmıştım, bu sefer ki sanırım Microsoft hesabıma bağlanmış ve bu yüzden normal bir şekilde silememişim. Derken şimdi formatlı bilgisayarımda direkt kullandı Windows bu eski masaüstü Wallpaper'imi. Yani sizce bu wallpaper virüs taşıyabilir mi böyle? Anlatması biraz zor bir şey oldu bu benim için de. Bu nedenle olabildiğince demek istediğimi anlamış olmanızı umaraktan anlam bozuklarım için özür dilemekteyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anlattığından neredeyse hiçbir şey anlamadım. Anladığım kadarıyla söyleyeyim eski kullandığın wallpaper Microsoft hesabında Cloud üzerinden kayıtlı kalmış. Sen formattan sonra Microsoft hesabını girince otomatik olarak wallpaper geri gelmiş. Eğer bu şekilde olduysa virüs falan bulaşamaz, zaten Cloud üzerinden geri indirilip gelmiş.

Nasıl bir virüsten bahsediyorsunuz? Virüsler her türlü dosya formatında bulunabilir ve yayılabilir. Fotoğraf Microsoft hesabı üzerinden tekrar geldiyse büyük ihtimalle OneDrive üzerinde yedekleniyordur. Düşük ihtimal bile olsa o fotoğrafı silip temiz bir kurulum yapın bence. Hiç yoktan kafanız rahat olur.

Anlattığından neredeyse hiçbir şey anlamadım. Anladığım kadarıyla söyleyeyim eski kullandığın wallpaper Microsoft hesabında Cloud üzerinden kayıtlı kalmış. Sen formattan sonra Microsoft hesabını girince otomatik olarak wallpaper geri gelmiş. Eğer bu şekilde olduysa virüs falan bulaşamaz, zaten Cloud üzerinden geri indirilip gelmiş.

Demek istediğim buydu evet.
Nasıl bir virüsten bahsediyorsunuz? Virüsler her türlü dosya formatında bulunabilir ve yayılabilir. Fotoğraf Microsoft hesabı üzerinden tekrar geldiyse büyük ihtimalle OneDrive üzerinde yedekleniyordur. Düşük ihtimal bile olsa o fotoğrafı silip temiz bir kurulum yapın bence. Hiç yoktan kafanız rahat olur.

OneDrive üzerinde ki bütün dosyaları silmiştim ve araştırdığıma göre bu wallpaper Windows Sync adlı bir özellikten gelmiş, bende OneDrive üzerinde ki her şeyi sildiğimi düşünürdüm ki bir tek bu Windows Sync özelliğini bilmiyordum, bugün belki bir format daha atarsam kesinlikle Windows Sync özelliğini kapatarak atmayı düşünüyorum, bu sayede bu Wallpaper'i yeni bilgisayara taşımaz Windows. Bir de şey, dün art arda 2 format atmak zorunda kalmıştım virüsten kurtulmak için, şimdi bir format atmam daha bilgisayarım için çok zararlı olur mu?

Ve hepinize yine dönüş yapmak için zaman ayırdığınız için teşekkür etmekteyim, dün anlık dönüş yapamamıştım çok çünkü konu üzerine çok birikimli olmayışım nedeniyle bu konudan nasıl bahsedeceğimi tam bilemedim derken bozuk bir yazı yazdım ve bunun için uyarı & ceza yemiştim ki kesinlikle hak ettiğim bir ceza olmuştu bu. Burada da konu açacak iken artık yine daha araştırmaya çalışacağım anlatmaya çalışmak istediğim şeyi.

Son düzenleme:
OneDrive'ın kendi özelliği olan bir şeyden virüs yiyemezsin, atıyorum senin yedeklediğin bir dosya olsaydı ve sen onu yeni kurduğun Windows'ta çalıştırsaydın virüs yiyebilirdin, senin wallpaperının geri gelmesi ile Chrome'daki otomatik şifre doldurma aynı mantıkta çalışıyor. Hiçbir zararı olamaz format atmana gerek bile yok.

OneDrive'ın kendi özelliği olan bir şeyden virüs yiyemezsin, atıyorum senin yedeklediğin bir dosya olsaydı ve sen onu yeni kurduğun Windows'ta çalıştırsaydın virüs yiyebilirdin, senin wallpaperının geri gelmesi ile Chrome'daki otomatik şifre doldurma aynı mantıkta çalışıyor. Hiçbir zararı olamaz format atmana gerek bile yok.

Bunu bilmek güzel, bilgilendirme için teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı