Virüsten nasıl arınılır?

Hasmetlee1

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma muhtemelen bir virüs bulaştı. Bu durumun Torrent, Radmin VPN veya benim bilmediğim başka bir programdan kaynaklandığını düşünüyorum.

Radmin VPN, arkadaşlarımla Minecraft oynamak için kullandığımız aracı programdı.
Torrent üzerinden ise yaklaşık 1 hafta önce 2 oyun indirdim. Bu sırada Windows güvenlik duvarını kapatmıştım.
Bugün fark ettim ki, Instagram hesabıma farklı bir cihazdan giriş yapılmış. Hesaptan hikâyeler ve gönderiler paylaşılmış. Hesabım gizli moddan herkese açık moda alınmış ve yaklaşık +400 kişiye takip isteği gönderilmiş. Gönderiler paylaşıldıktan yaklaşık 10 dakika sonra arkadaşlarım beni arayarak söyledi.
Hemen hesabıma giriş yapan cihazları çıkardım, şifremi değiştirdim ve hesabı temizlemek için geçici olarak dondurdum.
Sorun neden kaynaklı VPN mi, Torrent mi? Ve virüsü nasıl tespit edebilirim şu an bilgisayarımda yardımcı olabilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayarı formatla, bütün hesaplarının şifrelerini değiştir.

Özel belgen yok ise format atmayı dener misin?

Hocam bir şey diyeceğim de VPN ile virüsü nasıl bağladınız ve MC ile VPN arasındaki alaka ne?

Hocam yüksek ihtimal Torrent abiden geçmiş virüs güzel bir antivirüsle tarayın ve silin sonra hesabın şifresini değiştirip çift faktörlü koruma yapın sorununuz hallolacaktır.

Radmin VPN Hamachi gibi bir program ama daha yeni nesil versiyonu. Arkadaşta bilinmeyen bir şirket olduğu için böyle düşünmüş sanırım.

Hocam eski ben Hamachi ne? Derdi de artık biliyorum zaten kullanıyorum. Hocam bir de VPN ne oluyor tam sanal ağ mı yoksa sanal ağ sunucusu mu?

Guvenlik yazilimi kullanman gerek. Kaspersky
Tam taramadan sonra bulgulari temizleyeceksin. Sonuc bulamazsa daha farkli programlar deneyebilirsin. Bu arada taramayi guvenli modda yap.

Guvenlik yazilimi kullanman gerek. Kaspersky
Tam taramadan sonra bulgulari temizleyeceksin. Sonuç bulamazsa daha farkli programlar deneyebilirsin. Bu arada taramayi guvenli modda yap.

Virüs kaptıktan sonra yapılacak en güzel şey formattır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…