Virüsten nasil kurtulabilirim?

Batuhan_ALT

Kilopat
Yer
TRABZON
Daha fazla  
2 gün önce bilgisayarimda hiçbir sorun yoktu, cumartesi sabahi bilgisayari açtığımda bir değişiklik olduğunu anladım. Görev yöneticisinden istatistiklere bakmaya karar verdim 8 GB RAM'in 6-7 GB'ını kullanıyordu (en çok kullanan Skype idi ve 240 MB RAM kullanıyordu. Arkadaşimla konuşuyorken ve ekran paylaşımı yapıyordum). Google'a girmeye çalıştim sayfalar yüklenmiyordu, Steam'e girmeye çalistim Steam ağına bağlanılamıyor dedi. Bu düzelmedi. Bilgisayara ve modeme rest attim bilgisayar açıldığında Google ve Steam'e girebildim ama 5 dk sonra Google yanit vermedi, kapandı. Tekrar girmeyi denedim sayfalar yüklenmedi (bütün tarayıcılarda böyle morzilla vs.) Steam da yanıt vermedi kapandi. Tekrar girmeye çaliştım Steam ağına bağlanılamıyor dedi girmedi. Norton ile tarama yaptim bulduğu virüsleri temizledim. Arkadaşim Malwerabytes'ı önerdi kurdum açılmadı. Combofix'i önerdi emin olamadım sistem çoker diye kortum. Bilgisayara format atamam tek benim değil önemli bilgiler var ne yapmalıyim?
TEŞEKKÜRLER...

Son düzenleyen: Moderatör:
Bitdefender Rescue CD öneririm. Virüs yüzünden çöken sistemleri için bulunmaz kaftan. CD'nin içinde kendisine ait küçük bir işletim sistemi var. Windows'u kullanmadan harddiskine antivirüs taraması yapabilirsin.

Alttaki bağlantıdan indirin. CD'ye (Usb de olabilir) yaz. Daha sonra boot menüsünden CD'yi boot et:

http://download.bitdefender.com/rescue_cd/v3/bitdefender-rescuecd.iso

Evet, win 8.1 kurulu ama Google'a giremiyorum bunu tabletimden yaziyorum. USB ile tableti bilgisayara bağlarsam tablete virüs girer diye endişeleniyorum. Ayrica boot menüsüne nasil girilir girdiğim zaman ne yapmalıyım bilmiyorum ? Laptop kullanıyorum markasi samsung.
TEŞEKKÜRLER...

USB'den Bitdefender Rescue CD'yi nasıl boot edebileceğimi anlatan bir video yada yazı yok mu ?Yoksa siz anlatır misiniz? Ayrıca bilgisayardaki herhangi bir dosyanin kayıp olmasına sebep olur mu ?

CCleaner indirin temizlik yapın fazla olmasa da yararlı olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…