Virüsten nasıl kurtulurum?

Diğer arkadaşlar dese anlarım da forumda bayağı aktif bir kişi olarak sizin demenizi beklemiyordum.

"Önemli veriler olursa olsun, direkt format at" mı dedim ben? "Garanti yol" dedim farkındaysanız. Sonradan açıkladım da düzenleme ile. Tabi ki antivirüsler denenmeli.
Virüsler şıp diye tespit edilip anında silinen Adware'lardan veya Miner virüslerinden ibaret değil.

Her virüs konusunun altına "format" yazmaktan kurtulamadınız. @TWICEStan Kaspersky Free Cloud ile tarama yapıp bir sorun varsa silebilirsin.

Malware bytes ile bir tarama yaptım birkaç tane buldu fakat dediğim programlar hala çalışıyor kasper SKY ı deneyeceğim.
10 dakikada atılacak temiz format yerine neden antivirüs taramalarıyla ve başarısız sonuçlarla uğraşalım ki?

Çünkü format attıgında bazı virüsler silinmek yerine duruyorlar ve işleri daha berbat edebiliyorlarda ondan.

Her virüs konusunun altına "format" yazmaktan kurtulamadınız. @TWICEStan Kaspersky Free Cloud ile tarama yapıp bir sorun varsa silebilirsin.

Dogrusu o cunku, her "Virus girdi, ne yapayim" probleminin cozumu bu. Ayni soruya ayni cevap vermekten daha normal bir sey yok.

Virus bir kere sisteme girdikten sonra ne yaparsan yap yakalayamayabilirsin. Enfekte olmus bilgisayari temizlemek enfekte olmasini engellemekten cok daha zor istir.

"Best cure is prevention."

@TWICEStan O iki antivirüsü deneyin. MalwareBytes'ın bulduklarını temizletin. Kaspersky sonucunu da yazın lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…