Virüsten sonra USB format atılmıyor

Niko21

Decapat
Konuyu virüsü anlatarak uzatmak istemiyorum ama bu ve bu konusuna bakarsanız anlarsınız. Kısaca bana bulaşan bu virüsü ESET Kaspersky Bitdefender Windows Defender Malwarebytes bulamıyor. Benim birçok defa format için kullandığım USB'yi denediğimde fotoğraftaki uyarıyı verdi. Ekran kartım ve işlemcim RX6800 ve R7 5700X yani bu uyarıyı vermesi imkansız şu ana kadar o USB ilen defalarca format attım artık nasıl bir virüs ise anakarta bile bulaşmış görünüyor, siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef yediğin virüs çok güçlü, .sys ile AMD driver'larına bulaşmış. .sys formatında bir virüsü nasıl yedin bilmiyorum fakat tek bir build'i 500 dolar. Onu AV'ler bulamaz, yeni bir diske geçmeni öneririm.

Hocam bana tek tek neler yapmam gerektiğini söylermisiniz şimdi gidip bütün şifrelerimi değiştireceğim

Hocam bana tek tek neler yapmam gerektiğini söylermisiniz şimdi gidip bütün şifrelerimi değiştireceğim
En garantisi neler yapmalıyım? gerekirse ana kartı vbs değiştiririm

En garantisi neler yapmalıyım? gerekirse ana kartı vbs değiştiririm
Önerim tüm şifrelerini değiştir ve 2FA ekle, mouse imlecinin yerini değiştirdiyse Stealer değil RAT yemişsin, şifreleri çekmemiş olabilir şanslıysan. Parçalara bulaşacağını düşünmüyorum, MIT veya CIA de çalışmıyorsan.

Yeni diske geçmeni öneririm demişsin bunu kastederken yeni usb mi yoksa ssd/hdd mi diyordun

Yeni diske geçmeni öneririm demişsin bunu kastederken yeni usb mi yoksa ssd/hdd mi diyordun
SSD vs. kullanıyorsan, değiştir. Durumun yoksa önemli değil; Windows 11 kurarken hata alıyorsan 10 kurup yükseltmeyi dene.

SSD vs. kullanıyorsan, değiştir. Durumun yoksa önemli değil; Windows 11 kurarken hata alıyorsan 10 kurup yükseltmeyi dene.
İçimin rahatı en önemlisi ondan en garantisi olacaksa herşeyi yaparım anladığım kadarıylan hdd ve ssd'im enfekte olabilir aynı şekilde biosunda enfekte olması çok olası gözüküyor çünkü aynı bios ayarlarıylan 30 kere format attım ilk defa bu uyarıyı verdi internetten araştırıncada biosun tpm ayarı yüzünden olan birseymiş demekki biosun ayarlarıylada oynadılar. Yani anakart ve diskleri değiştirsem garanti çözülüyormu? Ayrıca ben bu pcde kısa zaman önce modem arayüzüne girip bazı ayarları değiştirmiştim bu sayede hackerlar benim modeme girebilirmi belki kendi serverlarına bağlayabilirler mi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…