VirusTotal sonucu güvenilir mi?

False positive, temiz dosya. Virüslü olsaydı çalıştırmadığın sürece bir şey olmazdı.

Öncelikle teşekkürler 4 sorumvar ilk olarak dosyayı indirmeden virüstototal e nasıl atarım 2. olarak indirdikten sonra nasıl silerim 3. VirusTotal'de virüsvarsa çıkaıyor değil mi yoksa dosya temiz gözüküp çıkma ihtimali var mı 4. dosyada RAT var mı veya herhanginir kötü yazılım var mı nereden anlatım ekstra olarak güvenlik için Malwarebytes kullanıyorum iyi mi siz ne önerirsiniz teşekkürler.

Öncelikle rica ederim. Dosyayı indirip atmanız en iyisi olur, herhangi bir WinRAR veya Zip dosyasında önemli olan içindeki exe dosyasını taratmak. İndirip içindeki exe dosyasını taratın, bir şey olmaz. İndirmeden bu nasıl yapılır bilmiyorum.

İndirdikten sonra silme işlemi normal silmek. Sağ tık ve kaldır deyin. Virüslü ise format veya antivirüsler kullanılır.

Genelde VirüsTotal'de belli oluyor, fakat yine kendisini gizleyip temiz gibi görünen virüs olabilir tabii ki.

Virüs mü değil mi anlamak için öncelikle nereden indiriyorsunuz ona dikkat edin. VirüsTotal için söyleyeceğim. Adı sanı bilinmeyen antivirüsler uyarı verdiği için ve
başarılı sayılan antivirüsler temiz dediği için false positive diyoruz. Onun dışında hangi virüs olarak nitelendirildiğine bakabilirsiniz. Dosyanın hangi bilgilere erişebildiği veya IP adresi vs. daha var. Bir de community score da etken sayılabilir. Çok iyi bilen biri değilim, yani virüs mü değil mi anlaşılamayan detaylı analiz gerektiren durumlarda bilgim yok. Kendim nasıl belirliyorum ona göre cevap yazdım. Bu dosyanında detaylı analiz gerektirecek bir tarafı yok. Bilginiz dahilinde olsun.

Son olarak Malwarebytes ve yanında Kaspersky kullanabilirsin. Antivirüsleri çok kullanmıyorum ben.

Öncelikle rica ederim. Dosyayı indirip atmanız en iyisi olur, herhangi bir WinRAR veya ZIP dosyasında önemli olan içindeki EXE dosyasını taratmak. İndirip içindeki EXE dosyasını taratın, bir şey olmaz. İndirmeden bu nasıl yapılır bilmiyorum.

İndirdikten sonra silme işlemi normal silmek. Sağ tık ve kaldır deyin. Virüslü ise format veya antivirüsler kullanılır.

Genelde VirusTotal'de belli oluyor, fakat yine kendisini gizleyip temiz gibi görünen virüs olabilir tabii ki.

Virüs mü değil mi anlamak için öncelikle nereden indiriyorsunuz ona dikkat edin. VirusTotal için söyleyeceğim. Adı sanı bilinmeyen antivirüsler uyarı verdiği için ve.
Başarılı sayılan antivirüsler temiz dediği için false positive diyoruz. Onun dışında hangi virüs olarak nitelendirildiğine bakabilirsiniz. Dosyanın hangi bilgilere erişebildiği veya IP adresi vs. daha var. Bir de community score da etken sayılabilir. Çok iyi bilen biri değilim, yani virüs mü değil mi anlaşılamayan detaylı analiz gerektiren durumlarda bilgim yok. Kendim nasıl belirliyorum ona göre cevap yazdım. Bu dosyanında detaylı analiz gerektirecek bir tarafı yok. Bilginiz dahilinde olsun.

Son olarak Malwarebytes ve yanında Kaspersky kullanabilirsin. Antivirüsleri çok kullanmıyorum ben.

İlginiz için çok teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı