VirusTotal sonucu nedir?

aesserz

Centipat
Daha fazla  
Bu güvenli midir acaba?

1756132984081.png

İndirdiğiniz sitenin adı nedir? Çoğu Anti-virüs sistemi Trojan demiş. Adobeyle ilgili sanırım. Ne için indirmiştiniz?

Bir arkadaşımdan dosya olarak aldım siteyi bilmiyorum Adobe ile ilgili evet bir eklenti denebilir.

Nasıl anlıyorsunuz güvenli olup olmadığını?
ESET, Malwarebytes gibi bilindik ve güvenilir antivirusler trojen uyarısı vermişse zararlı oluyor. Bilinmedik abugubu antivirus verip bilindikler vermiyorsa false-positive oluyor.

Bir arkadaşımdan dosya olarak aldım siteyi bilmiyorum Adobe ile ilgili evet bir eklenti denebilir.

VirusTotal’de 60’tan fazla antivirüs motoru tarama yapıyor. Eğer sadece 1–2 tanesi şüpheli görseydi ‘false positive’ olabilir derdik ama burada bir sürü farklı antivirüs (güçlü antivirüsler bile ESED falan) ‘trojan, malware, hacktool’ gibi uyarılar vermiş. Bu kadar çok güvenlik yazılımı aynı dosyayı tehlikeli işaretliyorsa güvenli olmadığı kesin. Bu yüzden ‘güvenli değil’ dedim.

Eğer ücretli bir eklentiyse kimse hayrına bedava vermez. Mutlaka arka planda işlem yürütecek bir yazılım veya sisteme zarar veren bir yazılım vardır. Benim bu yüzden iki bilgisayarım patladı.

Reklam yazılımı veya hacktool gibi duruyor.. Yüksek riskli değil ancak sistem üzerinde istenmeyen davranışlara neden olabilir. Ne indirdiğinizi belirtirseniz daha iyi yardımcı oluruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı