Çözüldü VirusTotal'de 4 güvensiz çıkan dosya güvenli midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Hocam yorumlara bakıyorum da VirusTotal bir dosya atıldığında false positive gördünüz diye niye hemen temiz listeye çıkardınız ki? Virüstolal öyle bakılmaz ki.

Programı atarsın taramasını yapar, 2-3 antivirüs yakalamışsa bile bahavior kısmına bakılır. Burada ne yaptığını, hangi scriptler, hangi IP'ye bağlandığını sistem de ne yol takip ettiği her şey görünür. Bakıp anlıyorsan zaten virüs olup olmadığını anlarsın anlamıyorsan da o sekmedeki her şeyi kopyala yapay zekanın birine at, sadece at ekstra hiçbir şey yazma. Sana ne tür bir şey olduğunu, ne yaptığını, her şeyi açıklar.

VirusTotal'e böyle bakılır.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Project Ghydra bizim çanaktan salladığımız ya da direkt iki sonuca göre cevap verdigimizi nereden anladınız?

Burada amaç sadece sorun çözmek değil, bilgilerinizi nasıl baktığınızı da anlatırsanız hangi yolu izlediğinizi görür. Bakmış mısınız yoksa çanaktan mı sallamışsınız görür anlar, ona göre cevap verilir. Ayrıca siz niye üstünüze alındınız? Akamai tabanlı bunu dediğinizde baktığınızı zaten anlamıştım. Ekstra olarak false positive diyenlere lafım, sözünüz de false positive de geçmiyor. Amacınız ne anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı