Çözüldü VirusTotal'de zararlı görünen program temiz midir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DarylDixon0

Decapat
Evet yukarıda da belirttiğim gibi VirusTotal'de RAR'ı tarattım ve 2 virüs olduğu ve indirdiğim siteyi tarattığımda ise 1 virüs çıktığını gördüm. Sizce bu program temiz midir? Aramadan önce kullandım bu yüzden verilerim çalınabilir mi? Malwarebytes ile de bilgisayarı tarattım ve temiz çıktı)

Dosya Ekleri

• site.PNG
    1,1 KB · Görüntüleme: 209
  • dosya.PNG
    2,4 KB · Görüntüleme: 209
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
False-positive yüksek ihtimal. 2 antivirüs bulmuş sadece ama RAR kesin vermez. Klasöre ayıklayıp öyle sonuç paylaşın.
Youtube de "Item Not Found" hatası veriyor.
Defender kapattığı için böyle algılanmış ki bu uygulama optimize uygulaması sanırsam o yüzden içinde Defender kapatma gibi seçenekler olduğu için normal olacağını düşünüyorum kullanabilirsiniz.

Ancak daha 1 ay önce yüklenmiş o yüzden AV'ler tespit edememiş olabilir çünkü AV'lerin ortalama bir tehditi tespit etmesi 3 ay sürüyor.

Problem olacağını sanmıyorum yine de.

Hocam doğru dediniz performans arttırma programı. Ve hocam av ne demek bir de herhangi bir veri çalınmış mıdır?

VirusTotal tekrardan attım YouTube linkini.

@Murat5038 @24099 hocam sizleri de rahatsız ediyorum ama sizleri bir konunun altında görmüştüm şüpheli dosyalarda etiket atabileceğimiz yazıyordu. Bakabilir misiniz burada virüs bulunmakta mıdır? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam doğru dediniz performans arttırma programı. Ve hocam av ne demek bir de herhangi bir veri çalınmış mıdır?

VirusTotal tekrardan attım YouTube linkini.
Av = antivirüs demek yani Windows Defender gibi virüslerden koruma yazılımları.

Bazı dosyaları siliyormuş bilgisayarınızda ki yani Ransomware ile uyuşuyor ancak onu da temp dosyalarını falan siliyordur diye düşünüyorum. Ve kendisi malware (zararlı yazılım) paketlerinde var ancak bu paketi yapan kişide bilinen biri değil yani kendisi öylesine koymuş olabilir ki çoğu bu tarz paket paylaşan kişiler ilk gördüğü şeyleri alıyorlar.

%85 virüs değil diyebilirim siz Hybrid-Analysis sonucu atabilir misiniz? Emin olmak için.

Hybrid analysis: Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox ve Rehber: Hybrid Analysis Raporu Hazırlama
Lütfen raporu hazırlarken Technopat'ta ki konuya bakın ve öyle raporu hazırlayın.

Virüs olmadığını düşünmemin diğer sebebi de dosyanın 5-6 aylık olması yani antivirüslerin ortalama raporlama süresini geçiyor o yüzden bir şey olsaydı antivirüslerinde tespit edeceğini umuyorum.

Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox (YouTube'tan indirilen)

Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox (GitHub)

Anladım hocam teşekkür ederim en iyisi silmek. Herhangi bir veri çalınma ihtimali var mıdır acaba.

Hocam attığım Technopat linkindeki ayarları uygulayıp ve Windows 10 64 Bit yapıp tekrar sonucu atabilir misiniz?
Onun dışında ben emin olmak için istemiştim Hybrid-Analysis raporunu ancak şimdi arada kaldım .

Daha iyi optimize etmek için uygulamalar var Technopat Sosyal üzerinde (bir kaç konu görmüştüm silinmedilerse varlar) onları kullanabilirsiniz veya açık kaynaklı bir başka uygulama.

Programın ne yapmak istediğini tam anlayamadım yaptığı şeyler normal ve riskli olabilecek bir çok şeye uyuyor o yüzden ben risk içerdiğini düşünüyorum ancak hala %60-%65 güvenli olduğunu düşünüyorum.
Diğer hocalarım da analiz ederse daha net sonuca varabiliriz.

Hocam rehberde gösterdiğiniz gibi tekrardan yapıp atacağım. Bir de diğer optimize etmek için olan uygulamaların olduğu konuyu atabilir misiniz?

Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox (GitHub)

Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox (YouTube)

Hocam rehberde gösterdiğiniz gibi tekrardan yapıp atacağım. Bir de diğer optimize etmek için olan uygulamaların olduğu konuyu atabilir misiniz?
Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi Bu konuda AdWare Cleaner dışındakileri yapabilirsiniz kendiniz.
Razer Cortex diye bir uygulama da var oyuna girerken bilgisayarınızı bir nebize olsa da hızlandırıyor tabii temp dosyalarını falan silmiyor ancak arkada çalışan uygulamaları kapatıyor.
Razer Cortex'in ne yapacağını kendiniz seçebiliyorsunuz yani hangi programları kapatması gerektiği vb.

Razer Cortex:Game Booster For PC, Laptops | Razer Cortex

Birazdan bir kaç dosya daha atacağım bu şekil.

Yeni gördüm hemen bakıyorum dosyalara.

Hocam Razer Cortex'i bugün indirdim diğerlerine de bakacağım teşekkür ederim. Umarım verilerim çalınmamıştır.

Hocam dosyalar da şimdi dikkatimi çeken bir şeye daha rastladım KeyLogger için kullanılan bir özellik barındırıyormuş sanırsam eğer klavyeyle bir işlem yapmıyorsanız program üzerinden biraz şüpheli diyebilirim.

Risk içeriyor ancak hala %65 temiz diyebilirim.

Verileriniz çalınmamıştır büyük ihtimalle. Tarama yapsanız da virüs olduğunu varsayarsak antivirüsler de tespit etmediği için büyük ihtimalle bir şey bulmayacaklar.

Technopat'da zararlı olabilecek dosya paylaşmak yasak. Yasak olmasaydı belki kendi sanal makinemde çalıştırabilirdim.

Bir de ben böyle anlatıyorum ama korkmanıza gerek olacak bir durum olduğunu düşünmüyorum dediğim gibi program yaklaşık 7 aydır internette dolaşıyor bir problem olsaydı antivirüsler çoktan tespit ederdi düşünüyorum (Youtube için olan dosya hakkında konuşuyorum).
Bilgisayarınızda Defender varsa veritabanına düştüğünde bulacak ve temizleyecektir diye düşünüyorum.

Ancak program Defender'ı kapatıyor (GitHub dosyası) o yüzden Defender'ı Defender Control ile açmayı deneyebilirsiniz çalışacağını düşünüyorum.

Ayrıca attığım rehberlere bakın hepsini uygulamanız haftada 15-20 dakikanızı alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…