Çözüldü VirusTotal'ın temiz dediği Flowframes'e Avast virüs diyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Makaleler
1
Daha fazla  
Videoları 60 FPS'e çevirecek bir program arıyorum. Şunu buldum.

Avast kurdurmadı, virus var dedi:

Aynı .exe'yi VirusTotal'e attım, Avast dahil temiz diyor:

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Virüs var mı yok mu? Şimdi durduk yere paranoyak ediyor galiba Avast insanları.

Son düzenleyen: Moderatör:
False-positive büyük ihtimalle, Kaspersky vb. antivirüsler bulmayacaktır.

Dosyanın sisteme giriş yapmayı denemesiyle VirusTotal'de taratılması farklı sonuçlar gösterir diye biliyorum. False positive olabilir veya gerçekten zararlı olabilir. Bunu kimse garanti edemez. Ek olarak Avast detaylı bir tepsit yapmamış. "Generic" yani çok temel bir tespit.

Avast'ın gelişmesine yardımcı olmak istiyorsanız buradan false positive raporu gönderebilirsiniz. Onlar inceleyip false positive durumu varsa düzeltirler.

Dosya her zaman zararlı olmayabilir, bu yüzden bilmediğiniz şeyleri yüklemeyin. VT'yi bilen ister, yorumlaması normal kişiye düşmez.
Elindeki yazılım başlatıcı, sadece asıl dosyayı kaynaktan çekiyor. Çekilen dosyayı zararlı tespit etmiş. Bunu da VT ile göremezsin.

Dediğiniz doğru olabilir çünkü kurulum dosyasını sağ ile tıklayıp Avast ile tarattığımda virüs yok diyor fakat tıklayıp çalıştır dediğimde virüs var diyor.

Dediğiniz doğru olabilir çünkü kurulum dosyasını sağ ile tıklayıp Avast ile tarattığımda virüs yok diyor fakat tıklayıp çalıştır dediğimde virüs var diyor.
VirusTotal'de dosya imzalı değil olarak görünüyor. İmzalı olmadığı için olabilir. Zaten yaptığı tespit genel bir tespit. Yani ortada net bir şey yok. Zararlı olabilir de, olmayabilir de.

Gönderdim dönüş yapacaklar mı çok merak ediyorum. Pek umudum yok açıkçası.
VirusTotal'de dosya imzalı değil olarak görünüyor. İmzalı olmadığı için olabilir. Zaten yaptığı tespit genel bir tespit. Yani ortada net bir şey yok. Zararlı olabilir de, olmayabilir de.
Evet. Avast'tan önce smart screen de uyarı verdi. Indie geliştiriciler nasıl imzalasınlar ki. Sırf imza yüzünden değildir herhalde. Program geliştirirken kendi derlediğimiz .exe'lerde böyle bir sorun olmuyor. Onları da imzalamıyoruz.

False positive olduğundan emin olduğum, binlerce kişinin kullandığı bir oyun platformunu engelliyordu. Rapor gönderdikten birkaç ay sonra kontrol ettiğimde engellemedi. Yani düzeltiyorlar.

İmzasız olması engellenmesinde büyük bir etken. Ek olarak VirusTotal'den baktığım kadarıyla programın sisteme doğrudan erişimi var. O yüzden de şüpheli olarak görüp engellemiş olabilir. Veya indirdiğiniz sitede başka zararlı yazılım bulduysa ondan dolayı da engellemiş olabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…