Çözüldü C# Visual Code Studio 2022 "target Framework not installed." hatası

• Konuyu başlatan wie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 0
  • Görüntüleme 315
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

wie

Decapat
Selam arkadaşlar,,, Visual code Studio 2022 kurulu bilgisayarimda ve C# ogrenmeye calisiyorum. Bugün "static Void" dersindeyken static Void yazdiktan sonra .NET surumumun guncel olmadigini, 7.3 surumunu kullandigimi ve bunun yeterli olmadigini, minimum 8.0'a guncellemem gerektigini soyledi. Sitesinden gidip 8.0 SDK kurdum. .cproject uzantili dosyasindan target frameowork kismini degistirdim, yeni bir proje olusturarak oradan 8.0 secmeye calistim fakat hiçbir sekilde guncelleyemiyorum 8.0 surumune. Yeni proje olusturmaya calistigimda maksimum .NET 4.8 var. Yardimci olursaniz cok sevinirim.

1729606259701.png

Cozuldu arkadaslar. Visual Code Studio uzerinden File>Open>Folder kismindan projemizi seciyoruz ardindan proje isminizi iceren ".cproject" dosyasini buluyoruz, not defterinde veya baska bir text editorde aciyoruz. Oradaki lang version satirlarinin arasini "<8.0>" seklinde guncelliyoruz ve kaydedip cikiyoruz. Eger orada lang version yazmiyorsa microsoft hatasinin ciktisindaki hata kodunu aratip kodu bulabilirsiniz. Projeye geri dondugumuzde hata ortadan kalkmis olacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı