Visual Studio 2017 MySQL MD5 şifreyi encrypt etme

AnılErden

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, Visual Studio da bir tane form uygulaması açtım. Formda giriş yap ekranı var ve bu da MySQL'i database ine bağlı ben bu database ye site ile kayıt ekledim. Site şifreleri MD5 olarak kayıt ediyor normalde, oyuna girmek isteyen kişi hesabına girmek için kayıt olduğu şifre ve kullanıcı adı ile girer ama bende bu işlem olmuyor. YouTube'ta baktım birkaç tane video ama onlardan da yapamadım. Bir tane projem var, aslında yazdığın şifreyi MD5'e çevirip sonra tekrar yazdığın şifreye çeviriyor ama ben bunu giriş yaparken yapmak istiyorum. Nasıl yapacağım?

Şifreyi Hash'leyip (mümkünse Salt ile) DB'ye kayıt edeceksiniz. Kontrol ederken kullanıcının girdiği şifreyi hashleyip DB'deki değer ile karşılaştıracaksınız.
Hashlenmiş şifreyi tekrar plain text çevirmek gibi amatör bir hataya düşmeyin.

Ayrıca MD5 şifre saklamak için artık güvenli bir hashing algoritması değil. SHA256 veya SHA1 gibi düzgün Hashing Algoritmaları kullanın.

Ana şifre + Hash algoritması + tuzlama (saliting) işlemi ile saklayacaksınız.

Şifre değiştirme, giriş işlemlerinde yine bu işlem ile karşılaştırma yapacaksınız.

Mümkünse SHA56 kullanın. MD5 kolayca kırılabiliyor.

MySQL5 iyi.
Şifreyi Hash'leyip (mümkünse Salt ile) DB'ye kayıt edeceksiniz. Kontrol ederken kullanıcının girdiği şifreyi hashleyip DB'deki değer ile karşılaştıracaksınız.
Hashlenmiş şifreyi tekrar plain text çevirmek gibi amatör bir hataya düşmeyin.

Ayrıca MD5 şifre saklamak için artık güvenli bir hashing algoritması değil. SHA256 veya SHA1 gibi düzgün Hashing Algoritmaları kullanın.
Hocam SHA1 da kiriyolar, hemde çok kolay bi şekilde SHA1 ve MD5 bunlardan uzak durmak gerek, buda videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı