Çözüldü Visual Studio 2017'de sadece patronun görmesi gereken button personelde de gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Attesss11

Centipat
Hocamızın verdiği 'eczane takip sistemi' adlı proje ödevimi yapıyordum ve ChatGPT'den yardım alıyordum fakat ne söylesem anlatamadım. Visual Studio 2017 kullanıyorum, Visual Studio'nun kendi veritabanını kullanıyorum. Giriş ekranında personel giriş yaptığında patron ekranına gitme butonunu görmüyor. Sonrasında diğer ekranlardan birine girmek için butona bastığında da görmüyor. Sadece önceden geldiği ekranlardan birine geri geldiğinde patron ekranı için olan butonu görüyor.
Giriş ekranının kodu:

1748794341023.png

Diğer formların kodu:

1748794407558.png

Diğer formlarda buttona basınca diğer formu gösterme kodu:

Dosya Ekleri

• 1748794523742.png
    1748794523742.png
    10,7 KB · Görüntüleme: 33
Çözüm
Sorunun kaynağı ReceteYonetimi.cs dosyanızda button8_click eventinden dolayı, durum ne olursa olsun ilacStokları'na "Patron" rolü gidiyor. Aşağıdaki gibi güncelleyin.
@Attesss11
C#:
       private void button8_Click(object sender, EventArgs e)
       {
           İlacStokları ilacStokları = new İlacStokları(kullaniciRol);
           ilacStokları.Show();
           this.Hide();
       }
Hocamızın verdiği 'eczane takip sistemi' adlı proje ödevimi yapıyordum ve ChatGPT'den yardım alıyordum fakat ne söylesem anlatamadım. Visual Studio 2017 kullanıyorum, Visual Studio'nun kendi veritabanını kullanıyorum. Giriş ekranında personel giriş yaptığında patron ekranına gitme butonunu görmüyor. Sonrasında diğer ekranlardan birine girmek için butona bastığında da görmüyor. Sadece önceden geldiği ekranlardan birine geri geldiğinde patron ekranı için olan butonu görüyor.
Giriş ekranının kodu:

Eki Görüntüle 2503463

Diğer formların kodu:

Eki Görüntüle 2503466

Diğer formlarda buttona basınca diğer formu gösterme kodu:

ChatGPT'den yardım alıyordum cumlesınden anlasılıyor kodun hatalı olabileceği.

ChatGPT'den yardım alıyordum cumlesınden anlasılıyor kodun hatalı olabileceği.

Ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok. Hocamız bize oraya kadar anlatmadı, ben de bilmediğim bir şeyi ChatGPT'ye sordum. Düzgün çalışıyor, sadece önceki forma geri geldiğimizde buton gözüküyor. Başka kime sora bilirdim ki?

Ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok. Hocamız bize oraya kadar anlatmadı, ben de bilmediğim bir şeyi ChatGPT'ye sordum. Düzgün çalışıyor, sadece önceki forma geri geldiğimizde buton gözüküyor. Başka kime sorabilirdim ki?

İkna etmeye çalışın ikna edince dogru kodu veriyor bazen ama onermem kullanmanı konuyu bildigin zaman.

Ne yazık ki yapabileceğim bir şey yok. Hocamız bize oraya kadar anlatmadı, ben de bilmediğim bir şeyi ChatGPT'ye sordum. Düzgün çalışıyor, sadece önceki forma geri geldiğimizde buton gözüküyor. Başka kime sora bilirdim ki?
Projeyi paylasir misin? Github ile public repository olarak yada Google Drive uzerinden zip olarak paylasabilirsin.

İçeriğinde hassas bilgi yoksa EczaneVeriTabanı.mdf dosyanızı da paylaşabilir misiniz?

Anladığım kadarıyla İlaçStokları formunda personel giriş yaptığında da "eczane yönetimi" butonunun görünmesini istiyorunuz. Bunun için İlacStokları_Load fonksiyonunu aşağıdaki gibi güncelleyin;

C#:
 private void İlacStokları_Load(object sender, EventArgs e)
 {
     // TODO: Bu kod satırı 'eczaneVeriTabanıDataSet1.IlacStokları' tablosuna veri yükler. Bunu gerektiği şekilde taşıyabilir, veya kaldırabilirsiniz.
     this.ilacStoklarıTableAdapter.Fill(this.eczaneVeriTabanıDataSet1.IlacStokları);
     panel1.BackColor = Color.FromArgb(150, 255, 255, 255);
     groupBox1.BackColor = Color.FromArgb(255, 255, 255, 255);
     if (kullaniciRol == "Personel")
     {
         button6.Visible = true;
         panel3.Visible = false;
         pictureBox1.Visible = false;
     }
     else
     {
         button6.Visible = true;
         panel3.Visible = true;
         pictureBox1.Visible = true;
     }
 }

1748800258766.png

Son düzenleme:
İçeriğinde hassas bilgi yoksa eczaneveritabanı. Mdf dosyanızı da paylaşabilir misiniz?

Anladığım kadarıyla ilaçstokları formunda personel giriş yaptığında da "eczane yönetimi" butonunun görünmesini istiyorunuz. Bunun için ilacstokları_load fonksiyonunu aşağıdaki gibi güncelleyin;

C#:
 private void İlacStokları_Load(object sender, EventArgs e)
 {
 // TODO: Bu kod satırı 'eczaneVeriTabanıDataSet1.IlacStokları' tablosuna veri yükler. Bunu gerektiği şekilde taşıyabilir, veya kaldırabilirsiniz.
 this.ilacStoklarıTableAdapter.Fill(this.eczaneVeriTabanıDataSet1.IlacStokları);
 panel1.BackColor = Color.FromArgb(150, 255, 255, 255);
 groupBox1.BackColor = Color.FromArgb(255, 255, 255, 255);
 if (kullaniciRol == "Personel")
 {
 button6.Visible = true;
 panel3.Visible = false;
 pictureBox1.Visible = false;
 }
 else.
 {
 button6.Visible = true;
 panel3.Visible = true;
 pictureBox1.Visible = true;
 }
 }

Eki Görüntüle 2503539

Hayır, ne yazık ki yanlış anlamışsınız. Ben patronun eczane yönetimi butonunu görmesini istiyorum. Personel giriş yaptığında ilk başta göremiyor o butonu zaten, ama formlar arasında geçiş yaptığımızda önceki geçiş yaptığımız formlardan birine geçtiğimizde o buton personelde de gözüküyor. İşte burada gözükmesin istiyorum.Eczane Veri Tabanı dosyası içerisinde olması lazım. Visual Studio'nun kendi veritabanını kullanıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı