Visual Studio Code 12 GB RAM kullanıyor

tarık0634

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows'ta bir next.js projesi geliştiriyorum. Terminal vs kulanmıyorum, projeyi ayrı olarak PowerShell'de çalıştırıyorum. Buna rağmen büyük RAM ve işlemci kullanımına maruz kalıyorum. Var mıdır çözüm önerisi olan?
İşlemcim: Ryzen 5 5600.
RAM: 8x2 GB DDR4 3600MHz.

Muhtemelen oluşturduğun proje içerisinde gereksiz kod kullanımından kaynaklı oluşan bir durum. Gereksizden kastım, örnek olarak, girdiğin sayı int değerinde saklanabilir, ama siz bunu tutup float yaparsanız fazla RAM kullanır.

Bu durumda hata alacaksınızdır hocam. Ayrıca JavaScript'de değişkenlerde veri tipi yok. Ayrıca ufak şeyler değişken dedikleriniz, bu kadar RAM asla harcamaz.

Hangi eklentiler yüklü?

Yaklaşık 22 tane eklentim var.

Projede açık pencerelerde bir yerde projen çalışıyor. Düzenlemekten bahsetmiyorum, çalışıyor. OpenJDK binary ve Next.js runtime'lar execute işlemi olmadan çalışmazlar. Farkında olmadan bir yerde execute etmişsin. Tüm pencereleri bi sonlandır, sonra bir daha aç VSCode'u. Projeyi değil boş bir pencereyi aç önce, ram kullanımına bak. Sonra tekrar projenin klasörünü aç. Ama hiç bir yere tıklama. Tekrar ram kullanımına bak. Muhtemelen ikisi de şu ankinden az olacak.

İşe yaramadı maalesef. En son silip yüklemek zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…