Visual Studio Code C kodu yazma ve çalıştırma nasıl yapılır?

kursatozden

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Meslek
Bankacı
Merhaba.

Visual Studio Code ile C kodu yazıp çalıştırmak istiyorum. Ama bir türlü yapamıyorum. Bilen arkadaşlar adım adım anlatabilirlerse sevinirim.

Aynı şeyleri yaparsanız C için de olacaktır.

Merhaba.

Visual Studio Code ile C kodu yazıp çalıştırmak istiyorum. Ama bir türlü yapamıyorum. Bilen arkadaşlar adım adım anlatabilirlerse sevinirim.

Öncelikle VS Code üzerinden C ve C++ eklentisini indir. Ardından code runner eklentisini indir. Sonra MinGW - Minimalist GNU for Windows bu siteden Mingw'yi indir. İndirdikten sonra installation Manager'da mingw32-gcc-g++ üzerine sağ tık yap ve "mark for ınstallation" seçeneğine tıkla. Ardından ınstallation menüsünde "apply changes"e tıkla. İndirildikten sonra şu yolu kopyala "C:\MinGW\bin" (tırnak işareti olmadan) ardından Denetim Masası'na gir. Sistem ve güvenliğe bas. Oradan sistemi seç. Yanda "gelişmiş sistem seçenekleri" yazan yere tıkla. Çıkan menüden en altta "ortam değişkenleri"ne tıkla. Sistem değişkenleri bölümünde "path"a tıkla ve alttan düzenleyi seç. Gelen pencereden "yeni"ye bas ve kopyaladığın yolu yapıştır. Ardından tamama bas ve diğer menüdede tamama bas. Sonra uygulayı seç ve tamama bas. CMD'yi aç ve gcc --version yaz. Eğer karşına bir çıktı geliyorsa başarıyla tamamlamışsın demektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı