Y Yılmaz Okan ÖZDEMİR Hectopat Katılım 13 Şubat 2020 Mesajlar 80 2 Mayıs 2021 #1 Merhaba, VS Code'a yeni geçtim. İzlediğim videolarda terminal üzerinden "dotnet run" yazıp kodu çalıştırıyorlar fakat ben yazdığımda ekteki gibi hata alıyorum. Nasıl düzeltebilirim? Son düzenleyen: Moderatör: 2 Mayıs 2021
Merhaba, VS Code'a yeni geçtim. İzlediğim videolarda terminal üzerinden "dotnet run" yazıp kodu çalıştırıyorlar fakat ben yazdığımda ekteki gibi hata alıyorum. Nasıl düzeltebilirim?
Çözüm Collorpus 2 Mayıs 2021 Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } }
Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } }
3 300319 Zettapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Aralık 2018 Mesajlar 21.763 Makaleler 63 Çözümler 478 2 Mayıs 2021 #2 Derleyici yüklediniz mi? Artı 1 Eksi
KS KS Y Yılmaz Okan ÖZDEMİR Hectopat Katılım 13 Şubat 2020 Mesajlar 80 2 Mayıs 2021 #3 300319 dedi: Derleyici yüklediniz mi? Genişletmek için tıkla... kusura bakmayın hocam o ne? Artı 0 Eksi
3 300319 Zettapat İlk 5 Haneli Mesajınız! Katılım 4 Aralık 2018 Mesajlar 21.763 Makaleler 63 Çözümler 478 2 Mayıs 2021 #4 Yılmaz Okan ÖZDEMİR dedi: Kusura bakmayın hocam o ne? Genişletmek için tıkla... Buraya C# yazıp ınstall tuşuna basın ve VS Code programını kapatıp açın. Ardından hata almayacaksınız. Artı 0 Eksi
Yılmaz Okan ÖZDEMİR dedi: Kusura bakmayın hocam o ne? Genişletmek için tıkla... Buraya C# yazıp ınstall tuşuna basın ve VS Code programını kapatıp açın. Ardından hata almayacaksınız.
KS KS Y Yılmaz Okan ÖZDEMİR Hectopat Katılım 13 Şubat 2020 Mesajlar 80 2 Mayıs 2021 #5 300319 dedi: Eki Görüntüle 1003599 Buraya C# yazıp Install tuşuna basın ve VS Code programını kapatıp açın. Ardından hata almayacaksınız. Genişletmek için tıkla... o yüklü zaten. Artı 0 Eksi
300319 dedi: Eki Görüntüle 1003599 Buraya C# yazıp Install tuşuna basın ve VS Code programını kapatıp açın. Ardından hata almayacaksınız. Genişletmek için tıkla... o yüklü zaten.
Collorpus Centipat Katılım 1 Aralık 2020 Mesajlar 85 Çözümler 4 2 Mayıs 2021 #6 .NET Runtime indirin, Visual Code eklentisi sadece syntax ile alakalı olabilir. .NET Runtime Artı 0 Eksi
KS KS Y Yılmaz Okan ÖZDEMİR Hectopat Katılım 13 Şubat 2020 Mesajlar 80 2 Mayıs 2021 #7 Collorpus dedi: .NET Runtime indirin, Visual Code eklentisi sadece syntax ile alakalı olabilir. .NET Runtime Genişletmek için tıkla... Bu sefer şöyle bir sorunla karşılaşıyorum. Dosya Ekleri Screenshot_3.png 120 KB · Görüntüleme: 166 Artı 0 Eksi
Collorpus dedi: .NET Runtime indirin, Visual Code eklentisi sadece syntax ile alakalı olabilir. .NET Runtime Genişletmek için tıkla... Bu sefer şöyle bir sorunla karşılaşıyorum.
Collorpus Centipat Katılım 1 Aralık 2020 Mesajlar 85 Çözümler 4 2 Mayıs 2021 #8 Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } } Son düzenleme: 2 Mayıs 2021 Artı 1 Eksi Çözüm
Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } }
KS KS Y Yılmaz Okan ÖZDEMİR Hectopat Katılım 13 Şubat 2020 Mesajlar 80 2 Mayıs 2021 #9 Collorpus dedi: Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } } Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim çalıştırdım. Artı 0 Eksi
Collorpus dedi: Bir proje sadece bir kaynak dosyasından oluşmuyor. Bash:Panoya kopyala dotnet new console Komutunu girerek yeni bir konsol projesi generate edebilirsiniz. Ya da dotnet-script projesini kullanarak düz bir .cs dosyasını çalıştırabilirsin: Bash:Panoya kopyala dotnet tool install -g dotnet-script Bash:Panoya kopyala dotnet script deneme.cs Ayrıca kodunuz çalıştırdığınızda hata vericektir büyük-küçük harf hataları yapmışsınız. Şununla değiştirin: C#:Panoya kopyala using System; namespace ders1 { class deneme { static void Main(string[] args) { Console.WriteLine("Hello World"); } } } Genişletmek için tıkla... Teşekkür ederim çalıştırdım.