Visual Studio Code hello world komutu çalışmıyor

Hello world yerine hello_world.c şeklinde yapın.
İşe yaradı galiba.

Dediğinizi anlamadım fazla ama kurulumu Youtube'den birebir yaptım.

gcc "hello world.c" şeklinde denermisiniz?
İşe yaramadı.

Dosya Ekleri

• resim_2024-09-29_144200756.png
    23,8 KB · Görüntüleme: 30
Çünkü dosya adını değiştirirken dosyayı kaydetmişsiniz. İsterseniz dosya içeriğini değiştirip kaydetmeden deneyin.

Dediğinizi anlamadım fazla ama kurulumu Youtube'den birebir yaptım.
Demek ki YouTube'daki kurulum kötü. Belki de tek sorun dosyayı kaydetmenizdi. Ben hep tırnak koyuyor diye hatırlıyordum ama denediğimde sadece gerektiğinde koyuyor.

GCC kurulu olmadığı için ondan örnek gösteremeyeceğim o yüzden Python'dan örnek vereyim.
VS Code D dizininde açık. Dosya konumunu görebilirsiniz. Dosya içeriği sabit: print(__file__).

Olmuş ya fotoğrafta.
Fotoğrafta hello_world.c dosyası var. hello world.c dosyası değil. Boşluk olunca dizin tırnak ile verilmeli.
Düzgünce ayarlandığında kendi kendine tırnağı eklediğini gösterdim.

Siz tırnaklı örnek verseniz dahi konu sahibi YouTube'daki örneği birebir aynı yaptığı gibi sizin söylediğinizi de birebir aynı yapıp tırnaksız olarak denedi.

Kaydetmeden deneyince de çalıştı.

Çalışır ama doğru sonucu vermez. Çünkü dosyanın eski halini kullanır. Hala olayı kaciriyorsunuz. Doğrusu düzgünce otomasyonunu ayarlamak. Ne yapacağınız size kalmış.
Dediğinizi nasıl yapacağımı bilmiyorum, araştırmam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…