Visual Studio Code HTML koda bilgisayardaki video nasıl eklenir?

barbar60

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben bir site yapmak istiyorum ve sitenin bazı kodlarını Chat GPT kullanarak yazdım, ama siteye nasıl video ekleyeceğimi bilmiyorum. Chat GPT'ye video eklemem için bir komut yazdırdım ama buraya nasıl ekleyeceğimi bilmiyorum, yardımcı olur musunuz? Bilgisayarımda olan bir videoyu eklemek istiyorum.

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-28_203848502.png
    resim_2024-10-28_203848502.png
    28,7 KB · Görüntüleme: 64
<Video width="300" height="200" controls>
<Source src="/Assets/Video/video.mp4" type="video/mp4">
Tarayıcınız video elementini desteklemiyor.
</Video>

Video böyle olması lazım. Sana CSS kodu vermiş sen bunu yaptır HTML'e sonra kendi adresini yaz videonun src kısmına

Son düzenleme:
<Source src="../docanberkmom/Assets/Video/video.mp4" type="video/mp4">
</Video>

Video böyle olması lazım. Sana CSS kodu vermiş sen bunu yaptır HTML'e sonra kendi adresini yaz videonun src kısmına.

Hocam Video'yu VSC'ye de atması gerekmiyor mu?
Kullandığı klasörün içine.

Hocam Video'yu VSC'ye de atması gerekmiyor mu?
Kullandığı klasörün içine.

Hayır gerekmiyor videonun dosya yolunu yazsan yeter ama kolaylık ve kullanışlı olsun diye HTML kodunun olduğu yere assets klasörü ve içine video klasör açıp oraya atarsan daha iyi olur projenin başka bir yerinde kullanmak için hızlıca erişirsin.

<Source src="/Assets/Video/video.mp4" type="video/mp4">
</Video>

Video böyle olması lazım. Sana CSS kodu vermiş sen bunu yaptır HTML'e sonra kendi adresini yaz videonun src kısmına
böyle mi olacak hocam

Dosya Ekleri

• resim_2024-10-28_205506887.png
    resim_2024-10-28_205506887.png
    9,2 KB · Görüntüleme: 56
Hayır hocam HTML kısmına yazacaksın.Sen şuan css e yazıyorsun. css'in kodları ayrı alttaki resim gibi olcak ayrıca <Video ile yazmak gerek etiketler <etiket></etiket> diye açılıp kapanılır.

1730138123225.png

Buraya ücretsiz kurs bırakıyorum. Bakabilirsin https://www.udemy.com/course/web-tasarim/

Son düzenleme:
Hayır hocam HTML kısmına yazacaksın.Sen şuan css e yazıyorsun. css'in kodları ayrı alttaki resim gibi olcak ayrıca <Video ile yazmak gerek etiketler <etiket></etiket> diye açılıp kapanılır.

Eki Görüntüle 2339338

Buraya ücretsiz kurs bırakıyorum. Bakabilirsin https://www.udemy.com/course/web-tasarim/
çok sağolasın hocam yapamadım ama boşver arkadaşım gelince yardım eder bana tekrardan herkese yardımları için teşekkür ederim

Eki Görüntüle 2339338

bişey daha sorabilir miyim,figmadaki web site tasarımını visual studio codeye nasıl aktarabilirim

Son düzenleme:
Bir şey daha sorabilir miyim, figmadaki web site tasarımını Visual Studio Code'ye nasıl aktarabilirim?

Bilmiyorum ama siteye sağ tıklayıp incelde HTML kodları filan gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı