Visual Studio Code - Python Extension hata

Mustafa Eroğlu

Megapat
Daha fazla  
Python 3.7 kurdum PATH işaretledim. Visual Studio Code kurdum ve Python Extension install yaptım ama hata alıyorum. Aldığım hata mesajı şu şekilde:

Kod:
PS C:\Users\Mustafa EROĞLU> & "C:/Users/Mustafa EROLU/AppData/Local/Programs/Python/Python37/python.exe" "c:/Users/Mustafa EROLU/Desktop/main.py"
& : The term 'C:/Users/Mustafa EROLU/AppData/Local/Programs/Python/Python37/python.exe' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the spelling of the name, or if a path was
included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:3
+ & "C:/Users/Mustafa EROLU/AppData/Local/Programs/Python/Python37/pyth ...
+   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : ObjectNotFound: (C:/Users/Mustaf...on37/python.exe:String) [], CommandNotFoundException
    + FullyQualifiedErrorId : CommandNotFoundException

Kullanıcı adımda Türkçe karakter "Ğ" olduğu için dosya yolunda sorun yaratıyor olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    55,5 KB · Görüntüleme: 794
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu Çözdüm. Python37 uygulamasını kaldırdı. Yeniden kurmak için setup'ı çalıştırdım. Özelleştirme içerisinde; Bütün kullanıcılar için kur seçeneğini seçince; "C/Program Files/Python" yoluna kurum yaptı. PATH içerisinde de kontrol ettim ve sonuç...

Kod:
print("Sorunumu Düzelttim.")

Kod:
Microsoft Windows [Version 10.0.18362.356]
(c) 2019 Microsoft Corporation. Tüm hakları saklıdır.

C:\Users\Mustafa EROĞLU>"C:/Program Files/Python37/python.exe" "c:/Users/Mustafa EROĞLU/Desktop/main.py"
Sorunumu Düzelttim.

C:\Users\Mustafa EROĞLU>

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…