Dosyayı kaydedip uzantı mı verseniz acaba? Satırın tamamını atmamışsınız gibi. Sanırım uzantı açısından sorun yok. Masaüstü diye konum bulamıyor da olabilir.
Dosyayı kaydedip uzantı mı verseniz acaba? Satırın tamamını atmamışsınız gibi. Sanırım uzantı açısından sorun yok. Masaüstü diye konum bulamıyor da olabilir.
Formülde hata var gibi geldi. 100, 25 ve 365 (gündür diye düşünüyorum) girdiğimde (100 * 1,25) ^ 365 hesaplanmaya çalışıyor. Bu da pratikte sonsuz.
Bir de powdouble alıyor. Ondan da olabilir gibi.
Yıl ise double yapınca doğru çalışıyor. 100, 25 ve 1 verdim ve 125 verdi. Aşağıdaki şekilde deneyin ve mantıklı sayı girin. Gerçi sizin kod hiç input bile almıyor galiba. Öyle mi?
Kod:
#include<stdio.h>
#include<math.h>
int main(void) {
int p = 0;
double i = 0.0;
double n = 0.0;
printf("Ana Para: ");
scanf("%d", &p);
printf("Faiz Orani, yuzde: ");
scanf("%lf", &i);
printf("Vade: ");
scanf("%lf", &n);
//p*(i+1)**n
float sonuc = pow(p * (1 + (i / 100)), n);
printf("%.2f", sonuc);
return 0;
}
Formülde hata var gibi geldi. 100, 25 ve 365 (gündür diye düşünüyorum) girdiğimde (100 * 1,25) ^ 365 hesaplanmaya çalışıyor. Bu da pratikte sonsuz.
Bir de powdouble alıyor. Ondan da olabilir gibi.
Yıl ise double yapınca doğru çalışıyor. 100, 25 ve 1 verdim ve 125 verdi. Aşağıdaki şekilde deneyin ve mantıklı sayı girin. Gerçi sizin kod hiç input bile almıyor galiba. Öyle mi?
Kod:
#include<stdio.h>
#include<math.h>
int main(void) {
int p = 0;
double i = 0.0;
double n = 0.0;
printf("Ana Para: ");
scanf("%d", &p);
printf("Faiz Orani, yuzde: ");
scanf("%lf", &i);
printf("Vade: ");
scanf("%lf", &n);
//p*(i+1)**n
float sonuc = pow(p * (1 + (i / 100)), n);
printf("%.2f", sonuc);
return 0;
}
Yok hala aynı. Kodu ben yazmadım zaten örnek olsun diye kopyaladım. Visual Studio Code'da bir problem var. Girdi alması gerektiği zaman kodu çalıştıramıyor.
CodeBlocks veya Visual Studio bu cmd gibi olan kısmı açıyor Visual Studio Code yapamıyor.