Visual Studio Code'a PyQt5 Nasıl Kurulur?

ajen

Centipat
Kendim Python derslerini izleyerek öğrenmeye çalışıyorum ve VS Code'dan bunları uygulamaya çalışıyorum. Ama PyQt5'i VS Code'a indirimedim. İnternetten baktığımda terminale pip install PyQt5 yazdığımda not found pip hatası alıyorum. Konu hakkında bilgim az olduğu için bazı şeyleri eksik ya da yanlış yapmış olma ihtimalim yüksek. Konu hakkında yardımcı olabilecek varsa sevinirim.( Macbook Air M1 kullanıyorum)

Mac Terminal'ine girin hocam.
Sırasıyla;
curl https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py -o get-pip.py enter.
python3 get-pip.py enter.
Pip yüklenmiş olacak böylelikle sizde PyQt5'i daha sonra yükleyebileceksiniz.

Mac Terminal'ine girin hocam.
Sırasıyla;
curl https://bootstrap.pypa.io/get-pip.py -o get-pip.py enter.
python3 get-pip.py enter.
Pip yüklenmiş olacak böylelikle sizde PyQt5'i daha sonra yükleyebileceksiniz.
teşekkürler hocam dediğinizi yaptım şimdi normal pyqt5 indirdikten sonra vscode'da istediğim gibi kullanabilecek miyim ? Daha doğrusu bundan sonra sırasıyla neler yapmam gerekiyor?
Mac terminale dediğinizi yapıştırdım ve tamamlandı. Daha sonrasında vscode terminale pip install pyqt5 yazdım ve bu yazıyor şuan:

Collecting pyqt5
Downloading PyQt5-5.15.9.tar.gz (3.2 MB)
━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 3.2/3.2 MB 3.3 MB/s eta 0:00:00
Installing build dependencies ... done
Getting requirements to build wheel ... done
Preparing metadata (pyproject.toml) ... error
error: subprocess-exited-with-error

× Preparing metadata (pyproject.toml) did not run successfully.
│ exit code: 1
╰─> [25 lines of output]
Traceback (most recent call last):
File "/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.11/lib/python3.11/site-packages/pip/_vendor/pyproject_hooks/_in_process/_in_process.py", line 353, in <module>
main()
File "/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.11/lib/python3.11/site-packages/pip/_vendor/pyproject_hooks/_in_process/_in_process.py", line 335, in main
json_out['return_val'] = hook(**hook_input['kwargs'])
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.11/lib/python3.11/site-packages/pip/_vendor/pyproject_hooks/_in_process/_in_process.py", line 152, in prepare_metadata_for_build_wheel
whl_basename = backend.build_wheel(metadata_directory, config_settings)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/sipbuild/api.py", line 46, in build_wheel
project = AbstractProject.bootstrap('wheel',
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/sipbuild/abstract_project.py", line 87, in bootstrap
project.setup(pyproject, tool, tool_description)
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/sipbuild/project.py", line 586, in setup
self.apply_user_defaults(tool)
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-install-n23ldso4/pyqt5_af24b8f0c44f4402bddd7550df95a385/project.py", line 68, in apply_user_defaults
super().apply_user_defaults(tool)
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/pyqtbuild/project.py", line 70, in apply_user_defaults
super().apply_user_defaults(tool)
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/sipbuild/project.py", line 237, in apply_user_defaults
self.builder.apply_user_defaults(tool)
File "/private/var/folders/t0/p070h3dd57d92nvm_2b0r5lw0000gn/T/pip-build-env-yf5cp3pp/overlay/lib/python3.11/site-packages/pyqtbuild/builder.py", line 69, in apply_user_defaults
raise PyProjectOptionException('qmake',
sipbuild.pyproject.PyProjectOptionException
[end of output]

note: This error originates from a subprocess, and is likely not a problem with pip.
error: metadata-generation-failed

× Encountered error while generating package metadata.
╰─> See above for output.

note: This is an issue with the package mentioned above, not pip.
hint: See above for details.

Son düzenleme:
Hocam PyQt6 kullanmanız gerekmekte. ARM işlemci olduğunu unuttum onu da;
pip install PyQt6 şeklinde kurun.
hocam kurduktan sonra VSCode da kullanımımda sıkıntı olur mu acaba ve python'un sürümünün önemi var mı 3.9 veya 3.11 olmasının önemi var mıdır?

hocam kurduktan sonra VSCode da kullanımımda sıkıntı olur mu acaba ve python'un sürümünün önemi var mı 3.9 veya 3.11 olmasının önemi var mıdır?
Hayır bildiğim kadarıyla PyQt6 3.11 sürümünü desteklemekte. VSCode kullanımınızda da bir problem olmaz. Bir sorun olursa bahsedin hocam.
Bazı yeni nesil frameworkler yeni sürümle uyumlu olmadığı için hata veriyor ikisi de yüklü olursa bir problem olmaz duruma göre ikisinden birini seçip kullanırsınız VSCode'de.

hocam terminalden indirdim ama VSCode' a girip import etmeye çalıştığımda import edemiyorum sıkıntı ne olabilir sizce

Python'u mu yoksa PyQt6'mı?
hocam size durumu şuan kısaca özetliyim. Terminalden pyqt6 ı indirdim. Vscode a girip import pyqt6 yaptığımda kabul etmiyor .import edemiyorum yani. bir de terminalden brew ile ilgili komutları girmek istiyorum fakat brew komutunu tanımıyor homebrew i yüklememe rağmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…