Çözüldü Python Visual Studio Code'da kodları kaydedip tekrar açtıktan sonra editlenmiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cthulhussy

Decapat
Arkadaşlar şu an Python öğrenmeye çalışıyorum. Visual Studio Code üzerinden dün variables kısmını öğrendim, projeyi kaydedip kapattım. Fakat açtıktan sonra edit yapıp play dediğimde output kısmında herhangi bir güncelleme olmuyor. Örnek olarak mesela kaydettiğim dosyayı tekrar açıp şöyle yaptığımı varsayalım:

Kod:
is_cthulhu = True

if is_cthulhu:
     print ("You are Cthulhu")
else:
     print ("You are not Cthulhu")

İşte atıyorum kaydettiğim dosyayı açıp bu tarzda yeni bir şey yazmaya çalıştım, output kısmı güncellenmiyor. Dün programı kaydedip kapatmadan önce denemek adına:

is_online = False

if is_online:
     print ("You are Offline")
else:
     print ("You are Online")

yazmıştım, fakat işte bugün programı açıp you are online kısmı yerine Cthulhu yazdığımda hala online olarak görünüyor, güncellemiyor. Sebebi nedir ve nasıl çözerim bilgisi olan yardımcı olabilirse çok mutlu olurum. Teşekkürler.

Çözüm
Hocam eger dosyayı kaydettikten sonra çalıştırırsanız bilgisayarınıza kaydettiginiz dosyayı çalıştırırsınız. İsmi Maria olarak degiştirdiginiz zaman bunu sadece Visual Studio üzerinden degiştiriyorsunuz ancak dosyanın kayıtlı oldugu yerde isim hâlâ Emre aslında. Dosyayı CTRL+S yapıp çalıştırırsanız sorun olmayacak.
Kod:
is_online = False
if is_online:
     print ("You are Offline")
else:
     print ("You are Online")

Hocam direkt if is_online diye belirtiseniz, if is_online == True mu? diye bakar.
Hocam is_online değişkeni false iken else çalışır. True olsaydı if çalışırdı. False ama else bloğunda "Online" olduğu bildiriliyor. Bunu if bloğuna, diğerine else bloğuna yerleştirin.

Eğer bloklardaki kodu değiştirmek istemiyorsanız bunu yapın;
if !is_online:

Böylece if bloğu ilk önce False mu diye bakar.

Hocam ben konu içinde de kodu kendim yazdığımdan hızlı olsun diye yazdım gözümden kaçmış, asıl kastettiğim sadece boolean'larda değil string ve öbür variables türlerinde de aynı sorun var. Örneğin name = Emre olsun ve kod çalışır vaziyette, fakat kaydedip kapattığımda ve kayıtlı dosyayı tekrar açtığımda name = Emre'yi başka hiçbir şey değiştirmeden name = Maria yaptım atıyorum. Her şey aynı sadece Emre yerine Maria yazdım, yine de Emre kayıtlı olarak görünüyor, aynı şeyi kaydedip tekrar açma işlemini yapmadan yaparsam bu sefer geçerli oluyor. Benim sıkıntım anlayacağınız kayıt edip tekrar açılan dosyalar ile.

Daha açıklayıcı olması açısından video atmayı deneyeceğim hocam bir dakika.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
buyrun hocam daha açıklayıcı olması için sorunu videoya aldım. @706111

Son düzenleme:
Hocam eger dosyayı kaydettikten sonra çalıştırırsanız bilgisayarınıza kaydettiginiz dosyayı çalıştırırsınız. İsmi Maria olarak degiştirdiginiz zaman bunu sadece Visual Studio üzerinden degiştiriyorsunuz ancak dosyanın kayıtlı oldugu yerde isim hâlâ Emre aslında. Dosyayı CTRL+S yapıp çalıştırırsanız sorun olmayacak.

Çözüm
Teşekkür ederim hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı