Visual Studio Code'da kodları kısayoluyla yazmayı sağlayan eklenti önerisi

Tufan Kayra

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Web Tasarımcı
Merhaba şu sıralar HTML yazılım dilini öğrenmeye çalışıyorum. Kodlarımı da Visual Studio Code üzerinden yazıyorum. Dreamweaver da olan bir özellik VSC'da yok ya da tam çalışmıyor. Bunu tamamlayabilecek bir eklenti var mıdır diye soracaktım. Özellik şu ben bir <> açtığımda veya <marquee> gibi bir kod açtığımda, ekstra olarak içine yazabileceğim özellikleri gösteriyor. Bu özellik sanırım Dreamweaver'da var fakat VSC'de tam olarak çalışmıyor. Acaba bu özelliği bana sağlayan bir eklenti var mıdır VSC'de diye soracaktım. Açıkçası sırf bu özellik için Dreamweaver'a geçmek istemiyorum. Çünkü VSC'de çok fazla vakit geçirdim Python dilini kullandığımdan dolayı oldukça hızlı kullanıyorum yeni bir IDE'ye geçersem işlerimi yavaşlatır diye düşünüyorum, aynı zamanda arayüzü de pek hoşuma gitmedi. Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dediğin şey kod tamamlama (intellisense)
Uzantılar kısmından HTML snippets uzantilarini tek tek deneyebilirsin. Adı bu

Dediğin şey kod tamamlama (intellisense)
Uzantılar kısmından HTML snippets uzantilarini tek tek deneyebilirsin. Adı bu
Teşekkürler fakat bu eklenti kullanımdan kaldırıldı diyor. Ayrıca diğer eklentileri denedim onlarda VSC'nin kendi özelliğiyle farksız yani<body> gibi basit kodları tamamlıyor fakat body nin içinde kayan bir yazı açacağım zaman mar(quee) biçiminde tamamlamıyor. Bunu Dreamweaver'da görmüştüm ayrıca Marquee nin içine yazabileceğim width, hight gibi özellikleri de tamamlamıyor. Vazgeçip Dreamweavera başlamayı düşündüm fakar aylık 320 küsür bir ücret olduğunu gördüm. Ondan dolayı bu kadar zorluyorum. Faakt olmazsa olmaz yapacak birşey yok.

html den fazla anlamıyorum ama eklentilerden anlarım, tam olarak ne istediğinizi gösteren bi fotoğraf vb paylaşabilir misiniz? çünkü çok anladığımı sanmam

html den fazla anlamıyorum ama eklentilerden anlarım, tam olarak ne istediğinizi gösteren bi fotoğraf vb paylaşabilir misiniz? çünkü çok anladığımı sanmam

Burada Marque sitenin ekranında kayan bir yazı yazmamızı sağlıyor. Kırmızıyla işaretlediğim yerde yazan yazılar ise bu yazıya özellik sağlıyor atıyorum rengi kırmızı olsun arka planı mavi olsun daha yavaş dönsün vs. Fakat Dreamweaver'da bu özellikler için kullanıcıya bir kolaylık getirmişler ve marque kodunun içine tıkladığımız anda içine yazabileceğimiz kodlar çıkıyor aralarından yazmadan seçebiliyorsun. Bu özellik VSC'da yok. Sadece belli başlı yerlerde var onlarda ana etiketler zaten <body>,<head> gibi. Bu özelliği VSC'de kullanabilmemizi sağlayacak bir eklenti var mıdır?

Hocam html,css kod tamamlama özelliği emmet adı verilen ve vs code ile varsayılan olarak yüklü gelen bir eklentiyle mevcut. Etiketi yazrken < ile başlamayın. Örneğin bir div elementi oluşturacaksınız. div yazınca önerir tab veya enter ile aktifleştirebilirsin. Aynı zamanda div.class#id tarzında bir kullanımla hızlıca class ve/veya idye sahip elementler de oluşturabilirsin.

Bu arada marquee kullanılması artık önerilmeyen ve html5 ile deprecated olarak işaretlenmiş bir elementtir. Onun yerine artık CSS kullanılması öneriliyor. Detaylı bilgi: <marquee>: The Marquee element - HTML: HyperText Markup Language | MDN

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…