Visual Studio Form Uygulamasında Wacatac.H!ml Tespit Edildi

Tyrist

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Bilgisayar Mühendisi
Merhaba. Ben arkadaşım için bilgisayarımda Visual Studio C# ile Windows Form uygulaması yaptım. Bu yaptığım programın EXE dosyasını arkadaşıma atmak icin onu RAR dosyasına koydum, Discord, WhatsApp ve DropBox üzerinden ona gönderdim. İndirmek istediğinde trojan uyarısı verdi. Ayni linkler üzerinden kendim indirmeye çalıştığımda da virüs uyarısı verdi.

Zararlı mıdır? Gerçekten virüs olabilir mi? Bilgisayarıma bir şey indirirken hep dikkat ederim, programların kendi sayfasından indiririm.

Hocam kendi programladığınız bir program nasıl zararlı olsun? Dosyayı VirusTotal'e yükleyip sonuçları paylaşın. Büyük ihtimalle false-positive

Uygulamayı siz yazdıysanız ve bilgisayarın temiz olduğuna inanıyorsanız false-positive. Benim TCP bağlantısı içeren bir projeme de virüs diyordu sırf IP ile işlemler var diye.

Şimdi bunu ziplemek istediğimde bu hatayı alıyorum ve hemen ardından Windows Defender'den uyarı geliyor tehdit bulundu diye.

VirusTotal'da 2 tane uyari var onlar önemsiz mi?

Evet zaten o yüzden false-positive dedim. Onlar da olmasa tamamen sorunsuz olacaktı. Ama merak etmeyin orada uyarı veren antivirüsler zaten her şeye uyarı veriyor. O yüzden onları dikkate almıyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…